HU RO EN

Könnyűzene

Beatrice

Hot Jazz Band

Kaláka

Knock Out

Kalapos Jazz Band

Komolyzene

Kolozsvári Filharmónia >>
Tisztelettel meghívjuk a Vivaldi Négy évszak szabadtéri koncertjére, egyben a Kolozsvári Napok zárórendezvényére, amelyet a Transilvania Filharmónia kamarazenekara és Béres Melinda szólista adnak elő. Az eseményre 2010. augusztus 22-én 20 órakor, a Főtéren kerül sor. A hangverseny időtartama kb. 45 perc, a belépés díjtalan.

Egyházzenei hangverseny a Vox Humana kórus részvételével, klasszikusok kolozsvári kvartettek előadásában >>

A Vox Humana kamarakórus

     A Vox Humana kamarakórust 1972-ben fiatal sepsiszentgyörgyi zenetanárok alapították. Szilágyi Zsolt karnagy vezetésével rövid idő alatt gazdag műsort sikerült közönség elé vinni és a siker, az elismerés hosszú időre szegődött a kórus mellé. Az 1977-ben újraindított országos kórus-versenyeken sorozatos első díjakkal tüntették ki. A külföldi szereplések sora már 1979-1982 között jelentős ismertséget hozott az együttesnek: két rangos nemzetközi díjjal is gazdagodott Goriziában és Arezzóban. Itthon vokálszimfonikus művek sorát adják elő különböző városok filharmóniáival közösen: Schütz kantáták, Mozart misék és a Requiem, Schubert misék, Handel Messiás, Bach Magnificat, János és Máté passió.
     A külföldi szerepléseknek egy pápai fogadás vetett véget. Az 1982-es római látogatáson II. János Pál pápa magyarul mond köszönetet a vasfüggöny szorításából kis időre kiszabadult együttesnek. „Tanítsátok Isten népét szépen és ájtatosan énekelni. Apostoli áldásom reátok.” — mondta akkor a szentatya a kórusnak. Hónapokig, évekig tartó megfélemlítés, csaknem egy évtizedig tartó letiltás volt a „jutalom”.
     1990 elején Mozart Requiemjét a forradalom hűseinek emlékére adták elő, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület első alkalommal kiosztott zenei díját a Vox Humana kapta.
     Az utóbbi húsz évben a kórus számos külföldi turnén, illetve fesztiválon és versenyen vett részt, bejárta Nyugat-Európa államait sikeres fellépéseivel. Legrangosabb elismerései: 1996 az athéni kórusolimpia bronzérme, 1999 barcelonai nemzetközi kórusversenyen aranyérem, Szilágyi Zsolt karnagynak érdemes karmesteri cím, 2001-ben a rodoszi nemzetközi kórusverseny bronzérme. Hazai színpadokon, templomokban továbbra is számos vokálszimfonikus művet szólaltat meg különböző zenekarokkal és önálló koncerteket ad.

Four Seasons (Kolozsvár)

Népzene

Palatkai Együttes

Szent István-napi Néptánctalálkozó

 

Folyamatos bővítés alatt