HU RO EN

Stimaţi Vizitatori!

Bine aţi venit pe site-ul Zilelor Maghiare din Cluj!.
Scopul acestui eveniment este:
 
• De a sărbători zilele întemeierii oraşului. >>
La data de 19 august 1316, regele Carol Robert le restituie clujenilor privilegiile şi ridică Clujul la rang de oraş (civitas).
 
• De a sărbători ziua Sfântului Ştefan >>
Zilele Maghiare din Cluj se concentrează în jurul zilei de 20 august, şi ca atare reprezintă un prilej excelent de acorda atenţia cuvenită acestei sărbători importante pentru maghiarii de pretutindeni în cadrul unui eveniment special, organizat anual.
 
• De a prezenta cultura maghiarilor, în special cea a maghiarilor din Transilvania. Stabilirea unor relaţii cu oraşe, localităţi din ţară şi de peste hotare. >>
Importanţa Clujului în istoria şi prezentul Transilvaniei este evidentă. Zilele maghiare din Cluj reprezintă o ocazie excelentă pentru prezentarea vieţii culturale maghiare a oraşului. Numeroşi invitaţi sunt aşteptaţi în vederea stabilirii şi dezvoltării unor relaţii vii prin intermediul Clujului. Dezvoltarea relaţiilor existente reprezintă, de asemenea, unul dintre obiectivele Zilelor Maghiare din Cluj, un eveniment menit să umple un gol în viaţa Clujului.
 
• De a prezenta cultura maghiară populaţiei majoritare. >>
Clujul, capitala culturală al Transilvaniei, este căminul nostru comun. Convieţuirea noastră în acest oraş se poate mândri cu nenumărate situri şi monumente istorice. Zilele maghiare din Cluj reprezintă un bun prilej pentru comunitatea maghiară de a-şi demonstra diversitatea şi valorile culturale.
La baza Zilelor Culturale Maghiare stă prietenia şi nevoia de a întări relaţiile multietnice. Suntem convinşi că prezenţa culturii maghiare în Cluj contribuie la efortul municipiului nostru de a dobândi titlul de Capitală Culturală Europeană în viitorul apropiat.


OrganizatoriCo-organizatori


Sponsori Principali


SponsoriParteneri media principaliParteneri Media