A magyar gyógyítók, segítők és az azt elfogadók személyes találkozása

Szombat, augusztus 18., 11:00-17:00
Helyszín: Báthory István Líceum díszterme
 

Beszélgetéssel egybekötött interaktív előadássorozat
A rendezvény ingyenes.
A rendezvény fő célja az EGY-MÁS-ra találás, tudva EGY-MÁS-ról, EGY-s-MÁS-ról: kikhez fordulhatnak azok, akik e segítséget elfogadják.
A közös zenés, játékos egymásratalálással induló program szerves eleme a tibeti hangterápia. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a hangszeres közös EGY-becsendülésre.

A témák a következő sorrendben és időtartammal javasoltak, a jelenlevők és az érdeklődés is alakítja az esemény szálát.

Program:

11:00 Lázár Sarolta, László Edit: Zene és terápia
12:30 Nagy Botond: Testi, lelki, szellemi praktikák egészségünk megőrzése érdekében
13:30 Sütő Annamária: Hogyan jelennek meg egy fejfájásban vagy egy meddőségben az otthonról hozott tévhiteink? Betegségeink lelki okai
14:30 Bordy Judith: Az érzelmek szerepe a testi-lelki jólétünkben
15:30 Bernád Ilona: A magyar népi gyógyászat és alkalmazásai
16:30 Tőke Zoltán: Hangterápia, hangmasszázs
17:00 Tőke Zoltán: Tibeti Hangmasszázs


Bővebben a programpontokról


11:00 -  Lázár Sarolta, László Edit: Zene és terápia
EGY-MÁS-ra találás lehetősége ütőhangszerek (dob, tibeti hangtál, csengő, xilofon) társaságában. Azok megszólítása a cél, kiket a személyiségfejlesztés ezen útja vonz.

12:30  -  Nagy Botond: Testi, lelki, szellemi praktikák egészségünk megőrzése érdekében
Gyakorlati eszközök lelki jólétünk és fizikai egészségünk helyreállításának, illetve megőrzésének szolgálatában. Fizikai testünk, szellemi hozzáállásunk és lelkiségünk hogyan hatnak kölcsönösen egymásra? Vizualizációs és relaxációs szemléletető gyakorlatok.

13:30 - Sütő Annamária: Hogyan jelennek meg egy fejfájásban vagy egy meddőségben az otthonról hozott tévhiteink? Betegségeink lelki okai
Tartósan megszűnő fejfájás, ok nélküli meddőség, társfüggőség...
A TEK, azaz a Transzgenerációs Epigenetikus Kinezológia bemutatása: kitűnő kiegészítő módszer pedagógusoknak, segítő hivatásban és egészségügyben dolgozóknak és "lelket ápolóknak" egyaránt.
Rengeteg stresszoldó technika, konfliktuskezelést tanító praktika bemutatása és elsajátításásának lehetősége, illetve továbbképzési lehetőség a módszer iránt érdeklődők számára.

14:30 - Bordy Judith: Az érzelmek szerepe a testi-lelki jólétünkben. Hogyan kommunikál a tudatalatti testi szinten?
A zavarok és a rendellenességek korai diagnózisának csekély a hatékonysága ha csupán a patológia szempontjából közelítjük meg azokat, a kezdetekben ugyanis nem mutathatók ki mérhető morfológiai, biokémiai, stb. elváltozások. Ezenkívül, a zavarok legelőször a psziché szintjén jelennek meg, és az emberi szervezet csupán korlátozott számú jelekkel és tünetekkel rendelkezik, melyek alapján a diagnózist meg szokták határozni.
Mit tehetünk a kezdetben?
Az EGÉSZ-ség és ennek hiánya, a betegség fogalmának interdiszciplináris megközelítése.

15:30 - Bernád Ilona: A magyar népi gyógyászat és alkalmazásai
A Kárpát-medence gyógyászati hagyománya és ennek gyakorlati alkalmazása, visszaültetése a hétköznapokba.

16:30 - Tőke Zoltán: Hangterápia. Hangmasszázs-terápia
Ósidőktől fogva hangok segítségét hívják az emberek a gyógyuláshoz, öngyógyításhoz. E tényt tudományos kutatások, illetve a spirituális élet és a művészvilág számos képviselői is elismerik.
A bevezető elméleti síkon, a közös Hangfürdő a gyakorlatban, meditációs eszközökkel mutatja be, érzékelteti a közönséggel.

17:00 - A rendezvényt a Tőke Zoltán által szervezett Tibeti Hangmasszázs zárja.
Közös munka a hangokkal, hanghullámokkal. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és megkérik azokat, akiknek tibeti hangtáluk van, hozzák el erre az alkalomra a közös EGY-becsendülésre.