Sport
Streetball bajnokság

streetballAz idei Kolozsvári Magyar Napok egyik újdonsága a kosárlabda rajongóinak kedvez, ugyanis a rendezvény 5. napján, azaz augusztus 17-én délután 15 órától a streetball szerelmesei a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum sportpályáján mérhetik össze erejüket, technikájukat és tudásukat.

A mérkőzések szombat délelőtt 10 órától folytatódnak, és akkor kerül sor a döntőre, illetve a kisdöntőre.

Mivel a csapatok sorsolás útján kerülnek be majd a csoportokba, megkérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen jelentkezzenek be a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímen.

A beiratkozás és résztvétel ingyenes, a 3+1 főből álló - akár vegyes – csapatok a feliratkozásnál a csapat nevét, a csapattagok életkorát, illetve a képviselt település nevét kell feltüntessék.

 
DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub

dribliManapság egyre kevesebb és kisebb tér áll, az amúgy természetüknél fogva örökmozgó gyerekek rendelkezésére, hogy kimozogják magukat. Megszűntek a grundok, a nagy nyilvános terek, focipályák. Helyettük ugyan egyre több műfüves kispályát lehet találni, de ezeken szinte kizárólag csak felnőttek fociznak. A gyerekek egyre ritkábban és egyre kevesebbet mozognak, holott a rendszeres mozgás elengedhetetlen egészséges fejlődésükhöz.

A DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub célja, hogy minél több gyereknek – lányoknak és fiúknak egyaránt – lehetőséget biztosítson az állandó, szervezett mozgáshoz, az egészséges életvitel kialakításához. Mindezt úgy, hogy közben bevezeti a foci világának rejtelmeibe, feltárja a labda birtoklásának titkait, és megmutatja, hogy a legbonyolultabb csel is lehet nagyon egyszerű.


2012. augusztus 19., Vasárnap

19.00    Dribli bemutató edzés (a Dribli EgyK 2004-es korosztálya)
            Helyszín: Șincai Líceum, műfüves pálya

19.40    Nyílt kapura lövő verseny különböző korosztályban
            Helyszín: Șincai Líceum, műfüves pálya
                                
20.20    Dribli bemutató edzés
            Helyszín: Șincai Líceum, műfüves pálya