160x600-slide2
Sajtóvisszhang 2013
Kincses Kolozsvárért díjat kapott a KMDSZ

Az első alkalommal kiosztásra került Kincses Kolozsvárért díjat a Kolozsvári Magyar Napok megszervezésében és város közösségi életének fellendítésében vállalt szerepért kapta a KMDSZ.

Bővebben...
 
Díjözön Kolozsvár „felrázóinak”

Most érkeztünk el oda, hogy Kolozsvár legalább egy hétre az legyen, aminek lennie kell – méltatta a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozatot Egyed Emese költő a Kincses Kolozsvár Egyesület évzáró hétvégi rendezvényén.

Az ünnepség keretében első alkalommal osztották ki a Kincses Kolozsvárért díjakat a város közösségi életének fellendítése és a magyar napok megszervezése érdekében kifejtett munka elismeréseként. Az eseményen a szervezők bejelentették, hogy 2014-ben augusztus 18–24. között tartják meg az 5. Kolozsvári Magyar Napokat.

Bővebben...
 
Kincses Kolozsvárért díj a Szabadságnak

Kincses Kolozsvárért díjjal tüntette ki a város közösségi életének fellendítésében vállalt jelentős szerepéért a Szabadságot a Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület tegnap délután, az idén első alkalommal megszervezett díjkiosztó ünnepségen, jeles meghívottak jelenlétében.

Bővebben...
 
Szakmai beszámoló a IV. Kolozsvári Magyar Napokról

Bár fesztiválok, kulturális rendezvénysorozatok időszámításában mérve még gyerekcipőben jár, ehhez képest az egyre szélesebb körből érkező közönség egyre növekvő érdeklődése a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális seregszemléjévé tette az idén negyedik alkalommal megszervezett Kolozsvári Magyar Napokat. A részvételi adatok önmagukért beszélnek: idén több mint 200 ezren vettek részt programjainkon, ami húsz százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A közönség történelmet írt, hiszen még nem volt példa arra, hogy ötvenezren gyűljenek össze a város Főterén egy kulturális rendezvény alkalmából – ennyien voltunk ugyanis a rendezvényünk fénypontját képező István, a király rockoperán. Meggyőződésünk szerint ezzel a kincses város magyar közössége megkérdőjelezhetetlenül visszanyerte a korábbi évtizedekben alaposan megtépázott méltóságát és ez immár túlmutat minden előzetes elváráson. Méltó megünneplése volt ez Kolozsvár városi rangra emelése és a magyar államalapítás évfordulójának.

Bővebben...
 
Fesztviál – Tankcsapdára tombolt a város, szülinapot ünnepelt a Knock Out

KMN_2013_bethlendi_tamas_PXTB9004RockKolozsvárra keresztelt koncertsorozattal várták a műfaj kedvelőit – és nem csak – a Kolozsvári Magyar Napok szervezői szombaton a Sportcsarnok előtti téren már kora délutántól. Az esti sztárfellépő, a Tankcsapda zenekar koncertjére a délutáni hat csapat – a székelyudvarhelyi Dead Smile, a csíkszeredai LSD, a marosvásárhelyi Elendil, valamint a kolozsvári Stormbridge, Whisperblast, Katapult – tagjai melegítettek be, de a legnépszerűbb erdélyi rockegyüttes, a Knock Out tagjai is színpadra álltak, és kitettek magukért húszéves jubileumi koncertjükön.

Bővebben...
 
123456

1. oldal / 6
160x600-slide2
Quantumpharm-banner
160x600-slide2
160x600-slide2
www.wedas.ro