KMN2013_bethlendi_tamas_PXTB5757Saját standdal vesz részt az Erdélyi Magyar Televízió az augusztus 22-e és 25-e között zajló Kolozsvári Magyar Napokon. A rendezvénysorozat kiemelt médiapartnereként az ETV az említett időszakban naponta friss hírösszefoglalóval és rendkívüli helyszíni tudósítással jelentkezik, amelyekben beszámol a magyar napok színes programkínálatának főbb pontjairól.
 
Szepessy Előd, az ETV igazgatója elmondta, közszolgálati feladatokat ellátó magyar televízióként az ETV kötelességének tekinti támogatni és népszerűsíteni minden olyan kezdeményezést, amely az erdélyi magyar kultúra értékeinek felmutatását, a helyi magyar közösségek önazonosság erősítését célozza, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a televízió által a Kolozsvári Magyar Napok megfelelő médiafigyelemben részesüljenek. Az esemény népszerűsítése érdekében a rendszeres tudósítások mellett az ETV egy nyereményjátékot is indít: a Farkas utcában felállított ETV-sátorban az érdeklődők interaktív játékokban vehetnek részt, és naponta meglepetés-ajándékot nyerhetnek.
 
Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik kipróbálni, milyen televíziós műsorvezetőnek lenni, az ETV munkatársai pedig fotót is készítenek a „munka közben” lévő újdonsült televíziós szakemberekről. Az ETV-sátornál ugyanakkor lehetőség lesz arra is, hogy videóüzenetek révén üdvözöljük barátainkat, hozzátartozóinkat.
 
Mindemellett ha kitöltenek egy űrlapot, részt vesznek az augusztus 25-én tartandó sorsoláson, amelynek fődíja egy értékes Neuzer kerékpár.
Aki tehát ellátogat a Kolozsvári Magyar Napokra, ne feledje felkeresni az ETV médiasátrát, ha pedig erre nincs lehetősége, akkor kövesse augusztus 20. és 25-e között a televízió napi hírösszefoglalóit az esti híradóban. 
 
erdely.ma