Idén nyáron kerül sor a Koncertek az orgonáért jótékonysági hangversenysorozat negyedik kiadására. Ahogy az elmúlt években, az idén is neves művészek és fiatal tehetségek zenélnek a Kétágú templom barokk orgonájának felújításáért.
 
Az első két koncert a Segesvári Akadémiával közösen kerül megszervezésre. Július 28-án és augusztus 5-én az akadémia tanárai lépnek fel: először Marie Trottmann (hárfa, Svájc) és Alexandru Gavrilovici (hegedű, Svájc), majd a spanyolországi Leonor kvartett (Delphine Caserta és Bruno Vidal hegedűn, Jaime Huertas mélyhegedűn és Alvaro Huertas gordonkán).
A harmadik koncertre a Kolozsvári Magyar Napok keretében kerül sor augusztus 23-án, amikoris a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának kamarakórusa lép fel Windhager-Geréd Erzsébet (Ausztria) vezényletével.
Ugyanebben az időszakban, augusztus 19-25 között a templom minden nap nyitva áll az érdeklődők számára. A látogatók megtekinthetik ekkor a Michael Kestner XVIII. századi orgonaépítő munkásságát bemutató kiállítást, benne egy orgonamakettel, amely a mechanikus orgona műkődését illusztrálja. Ugyancsak nyitva lesz a hóstáti múzeumszoba a templom keleti tornyában.
 
A koncertekre, a kiállításra és a múzeumszobára a belépés ingyenes. Adományaikkal az orgona felújítását támogatják.
Az orgona restaurálását a sípok szimbolikus örökbe fogadása által is lehet támogatni – az idén pedig azok az adakozók közül, akik több mint 30 euró értékkel járulnak hozzá a felújításhoz, értékes nyereményeket sorsolnak ki, nevezetesen egy Kolozsvár–Budapest oda-vissza utat az Optimustrans jóvoltából és egy kétszemélyes vacsorát a Mikó étteremben. További részletekért látogassank el a projekt blogjára: www.hu-kestnerinklausenburg.blogspot.com.
Agnus rádió