A Magashegyi Underground és a Loose Neckties Society közös koncertje – 8. kolozsvári magyar napok

A Magashegyi Underground és a Loose Neckties Society közös koncertje

Közös koncertre készül a Magashegyi Underground és a Loose Neckties Society

A 8. Kolozsvári Magyar Napokon közös koncerten lép fel a Magashegyi Underground és a Loose Neckties Society. Augusztus 18-án a kolozsvári színészzenekar nyitja a koncertet, majd közös meglepetés-pillanatok következnek Bocskor Bíborkával, a Magashegyi énekesnőjével. Az est a Magashegyi Underground sajátságos koncertvarázslatával zárul.

„A közös zenélés, egy kaptárból való kirepülés ötlete már nagyon régi vágyunk. Balla Szabolccsal, a barátságon túl, zenei gyökereink már két évtizede találkoztak: osztálytársak voltunk a Csíkszeredai Nagy István Zene és Képzőművészeti Líceum klasszikus ének szakán. A kolozsvári színész-zenészeket is barátaimnak tudhatom, ezen túl pedig nagyon tisztelem és szeretem a színházi megmozdulásaikat. Számomra a zene és a színpadi létezés a legérdekesebb kommunikációs forma, ami igazán zenekarunkban, a Magashegyi Undergroundban tudott kiteljesedni. Most minden összekapcsolódik, és olyan spontán pillanatokká fog alakulni, amit mi nagyon várunk, és számunkra is egy új tapasztalat lesz, amibe természetesen belekerül mindenki maximuma.” – fogalmazott a koncert kapcsán Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground frontembere.

A jelenlegi formájában 2007 májusában alakult Magashegyi Underground Magyarország egyik népszerű alternatív rockzenekara, mely egyedi hangulatú zenei világával töretlen népszerűségnek örvend. A tagok közötti átfedés révén egy ideig az akkor már befutott Kaukázussal párhuzamosan működött, ezért nem véletlen, hogy koncertjeiken rendszerint Kaukázus-dalok is felcsendülnek. Bocskor Bíborka, a zenekar erdélyi származású énekesnője, a Megasztár harmadik évadában tett szert ismertségre, mellette a Kaukázus néhány tagja (Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor gitáros és Toldi Miklós dobos), valamint Szepesi Mátyás gitáros alkotja  a csapatot.

Összesen három nagylemezt és öt kislemezt adtak ki, 2011-ben megjelent Tegnapután nagylemezükön közreműködött a 30Y frontembere, Beck Zoltán, és az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter is. A Magashegyi Undergroundra a többségében vidám dallamok és a keserédes mondanivaló gyakori ellentmondása jellemző, amely izgalmas élmény elé állítja a hallgatót.

„A Magashegyiben megfog a költészet, a hangzás, a dallam, és nem utolsósorban Bíborka jelenléte. Olyan, mint egy mágus. Dalaik a magamfajta emberhez szólnak, személyesek, egyedi stílusúak. És mivel ezek fülbemászóan jó dalok, gyakran feldolgozzuk őket. Együtt zenélni pedig olümposzi állapot! Nagyon várjuk ezt a találkozást.” – mondta Balla Szabolcs, a Loose Neckties Society tagja a Kolozsvári Magyar Napok keretében esedékes közös koncertről.

A Loose Neckties Society, azaz a Laza Nyakkendősök Társasága 2012-ben még lezserül csak Színészzenekarként mutatkozott be. A Kolozsvári Állami Magyar Színház néhány színésze zenélni kezdett, és erre az izgalmas kalandra több profi zenészt is meghívtak.

Egy jótékonysági koncerten nyakkendőt is kötöttek, de csak lazán. Valaki Lengyelországból felkiáltott: Loose Neckties Society! Az elmúlt pár év alatt sokat változtak, de ezt a nevet és a rajongók által kedvelt feldolgozásaikat mind a mai napig megtartották. A feldolgozások közé időnként saját dalokat is beszúrnak, továbbá valahányszor színpadra lépnek, lenyűgöző zenészekké válnak, akik sajátos zenei stílust, izgalmas hangszerelést, s persze minden alkalommal fergeteges koncertet kínálnak.

Honlap: www.magashegyi.com

Facebook oldal: www.facebook.com/MagashegyiUnderground és www.facebook.com/LooseNecktieSociety