Kowalsky meg a Vega koncert

A zenekar 2003 óta élő zenei formáció. Alapvetően Kowalsky szólóprojektjeként indult, majd 2007-ben állandó tagú zenekarrá változott.

A 2014-ben megjelent Még nem éden című nagylemez három héttel a megjelenés után aranylemezzé, hat hét múlva platinalemezzé, majd az év végére dupla platinalemezzé vált.

A 2016-ban megjelent legutóbbi albumuk, a Varázsszavak, az eladott példányszámok után négyszeres platina lett.

A zenekar népszerűsége annak is köszönhető, hogy a könnyed hangvételű dalszövegek életvezetési útravalóként is funkcionálnak: a különböző vallások és egyéb spirituális témák iránt is érdeklődő Kowa ugyanis fontosnak tartja, hogy a Vega zenéje fontos mondanivalót közvetítsen a nagyvilág számára.

2017 októberében fog megjelenni a csapat legújabb nagylemeze, mely dupla anyag lesz, és hat új dal mellett az elmúlt 15 év legnagyobb slágerei és ritkaságok is szerepelnek majd rajta. A 36 dalt magába foglaló anyag a Kilenc címet kapta.

2018-ban a zenekar a 15 éves jubileumát fogja ünnepelni, melyet februárban egy Aréna-koncerttel fognak megnyitni.

A zenekar tagjai: Balázs Gyula (Kowalsky) – ének, Szórád Csaba (Jimmy) – basszusgitár, Vajda Péter (Sóder) – dobok, Vidák Róbert (More) – akusztikus gitár, Tobak Dániel (Dani) – gitár.

Honlap: www.kowa.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/kowalskymegavega