Önvédelem gyermekeknek – Kerekes Imre, keleti harcművészetek oktató

Kerekes Imre, a keleti harcművészetek mestere ezúttal gyermekeknek tart másfélórás edzést az önvédelem alapelveinek elsajátítására. 

A tavaly a Kolozsvári Magyar Napok keretében a hölgyek sajátíthatták el, hogyan védhetik meg magukat a támadásokkal szemben, idén a gyermekeken a sor. Kerekes Imre keleti harcművészet-oktató több küzdősport elemeit vegyítve tart három edzésből álló kiképzést a gyermekeknek: kedden, szerdán és csütörtökön 17 órától 18.30-ig, a Báthory István Elméleti Líceum kicsi épületének tornatermében.

Az elméleti oktatással és gyakorlati bemutatóval egybekötött első edzésen a hatékony önvédelem alapelveiről és gyermekeket fenyegető lehetséges veszélyforrásokról lesz szó, illetve arról, ezekre hogyan érdemes reagálni. Kerekes Imre megtanítja a gyermekeknek az önvédelmi alapállásokat, lépéseket, kéz- és lábtechnikákat, védéseket. A második nap témája az agresszor megállítása különböző freestyle karate technikákkal. A képzés utolsó napját a kontraakciók és az ezt követő ellentámadások megtanulása zárja.

A részvételhez tornaruha és tornacipő ajánlott.