DESPRE ORGANIZATORI

Asociația Clujul Comoară organizează, în perioada 13-20 august 2017, a VIII-a ediţie a evenimentului Zilele Culturale Maghiare din Cluj, o manifestare cu durata de 8 zile și cu intrare liberă la toate activitățile susținute.

Ediția din acest an stă sub semnul transylvanicum-ului, sintagmă care descrie valorile materiale, culturale și spirituale specific ardelenești. De asemenea, festivalul îşi propune, ca și în anii precedenți, prezentarea şi promovarea tradiţiilor culturale maghiare din Transilvania, valorificarea potențialului turistic al Clujului, cooperarea interculturală, dar şi atragerea publicului român, punând bazele unui dialog cultural benefic între toți cetățenii Clujului, indiferent de etnie.

Membrii consiliului de conducere al Asociației Clujul Comoară sunt:

– GERGELY Balázs, arheolog, președintele Asociației Clujul Comoară

† KÖTŐ József, istoric de teatru, fost director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, fost deputat;

– SZÉP Gyula, director, Opera Maghiară din Cluj;

– FEKETE Emőke, jurist, fost vice-președinte al Consiliului Județean Cluj;

– SZÉKELY István, politolog;

– VADAS László, regizor de teatru;

– CSIGI Levente, director economic, editura Kriterion.

Datorită profesiilor lor, membrii consiliului de conducere ai asociației s-au implicat și sunt implicați în organizarea diferitelor evenimente culturale, precum și în organizarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Echipa organizatorică este constituită din aceleași persoane care au coordonat edițiile precedente ale Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, reușind an de an să atragă un număr foarte mare de organizații partenere, respectiv sute de voluntari.

În 2017 Zilele Culturale Maghiare din Cluj sunt co-organizate de Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj.