Evenimente permanente

Evenimente în Parcul Central – de marți până duminică, zilnic, până la ora 22:00

Cortul de Prim-Ajutor al Promedical Center – de joi până duminică, pe strada Mihail Kogălniceanu

Târg meșteșugăresc – de joi până duminică, între orele 10:00 și 20:00, pe strada Mihail Kogălniceanu

Târg de carte – de joi până duminică, între orele 10:00 și 18:00, pe strada Mihail Kogălniceanu

Standuri muzeale cu activități interactive – de joi până duminică, între orele 10:00 și 18:00, pe strada Mihail Kogălniceanu

Strada Vinului – de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 22:00, pe strada Potaissa

Standul Clujul cu Flori – de joi până duminică, între orele 11:00 și 18:00, pe strada Mihail Kogălniceanu

Curtea Berilor Artizanale Maghiare – de sâmbătă, 12 august, până duminică, 20 august, pe strada Iuliu Maniu, nr. 4

Curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca/Palatului Bánffy – de luni până duminică

Casa memorială Györkös Mányi Albert este deschisă publicului cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, luni, joi şi vineri între orele 11:00 și 14:00, iar marţi şi miercuri între orele 13:00 și 16:00, respectiv cu ocazia evenimentelor care vor avea loc aici.

Expoziţia Parcursul artistic al lui Paulovics László poate fi vizitată zilnic, între orele 10:00 și 17:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziţia Călătorie în arta lui Gy. Szabó Béla poate fi vizitată zilnic, între orele 10:00 și 17:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziţia Reforma 500 – Biblia lui Szalay Lajos poate fi vizitată zilnic, între orele 10:00 și 17:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Biserica Reformată-Calvină din Orașul de Jos/ Biserica Reformată cu 2 turnuri şi camerele hoştezene din interior pot fi vizitate între 12 şi 20 august, zilnic, între orele 10:00-12:00 şi 16:00-18:00.

Muzeul Szervátiusz Jenő poate fi vizitat zilnic, între orele 9:00 și 17:00, în curtea Parohiei Sfântul Mihail.

Expoziție despre arhitecții premiați pentru întreaga carieră la Bienalele Regionale ale Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania (OART) poate fi văzută pe gardul nordic al Mănăstirii Franciscane din Cluj-Napoca. Lucrările sunt realizate de participanții la Universitatea Transilvană de Vară 2017, organizată de OART.

In memoriam Deák József – expoziția va putea fi văzută în Galeria Albă a Bisericii Reformate de pe strada Nicolae Titulescu până la finalul lunii septembrie, în zilele lucrătoare, între orele 9:00 și 17:00, precum și cu ocazia slujbelor.

Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu – poate fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 9:00 și 21:00, iar duminică între orele 11:00 și 18:00.

Pavilionul de tineret: autobuzul Fradi, fotbal de masă, Chill Zone powered by Sapientia HÖK, expoziție Gönczy Tamás, KMDSZ zone

Cortul Reformáció 500: târg de carte în organizarea centrului reformat de presă, Tipărirea Bibliei din Vizsoly – prezentare interactivă

Lumea copiilor/Locul de joacă – (părinții care participă la evenimente pot lăsa copiii aici în timpul acestora) – de marți până duminică, între orele 18:30 și 23:00, la Parohia Sfântul Mihail. Interval de vârstă: 3-8 ani

Edițiile Bibliei – expoziția cu acest titlu, în organizarea departamentului de Colecții Speciale al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga”, poate fi vizitată între 14 și 20 august, zilnic, între orele 10 și 14 la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”.

În numele genericului de anul acesta, transylvanicum, cortul StudCoop îi așteaptă pe vizitatori la degustări speciale. La cortul nostru vor fi prezenți reprezentanți ai Cooperativei Agricole Miere de Câmpie din Sic, reprezentanți ai Lavanda Montana – Cechești, producătorii de ceai DavidVara din Șiclod, producători artizanali de brânză și mulți alți artizani ai delicateselor. Vă așteptăm pe toți la degustări, la socializare, la o prezentare de design vestimentar și la activitățile culinare pentru copii „EDUkitchen”.

Cortul Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca, deschis pe strada Kogălniceanu între 17 și 20 august, zilnic, între orele 10:00 și 19:00, așteaptă cu drag vizitatorii care doresc să pună întrebări cu privire la temele oficiale de care se ocupă Consulatul sau doresc să afle mai multe despre activitatea consulară culturală și economică.

 

Corturi ale UBB – diverse activități în funcție de specializare – de joi până duminică, pe strada Mihail Kogălniceanu:

 

–– Departamentul de Matematică și Informatică al Liniei Maghiare din cadrul UBB

Activități în Cortul Asociației Farkas Gyula pentru Matematică și Informatică: jocuri de logică (Terc, Six MaKING, Happy Cube, cast devil etc.), demonstrații de robotică (Sony, Aibo, LEGO)

Data: 17-20 august

–– Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică al Liniei Maghiare din cadrul UBB

Lumea fascinantă a chimiei – activități interactive. Vor fi prezentate: diferite reacții de culoare, pictură cu lumină, vopsele fosforescente, reacții oscilante, criogenarea florilor cu azot lichid și alte experimente spectaculoase.

Data: joi, vineri 17-18 august

–– Departamentul de Pedagogie și Didactică Aplicată din cadrul UBB

Activități de artizanat pentru copii

Data: sâmbătă, duminică, 19-20 august

–– Departamentul de Fizică al Liniei Maghiare din cadrul UBB

Experimente interesante testabile de fizică pentru elevii de generală

Data: joi, 17 august

–– Departamentul de Teologie Didactică Reformată din cadrul UBB

Jocuri interactive pentru copii și adulți:

Data: vineri, 18 august

–– Departamentul de Geologie al Liniei Maghiare din cadrul UBB

Fosile descoperite în jurul Clujului – activitate interactivă

Iubitorii de excursii pot găsi în jurul Clujului nenumărate fosile străvechi. Dintre acestea, le vom prezenta pe cele mai importante și vom încerca să ghicim împreună cu participanții cărei plante sau cărei specii de animale îi aparține respectiva fosilă. Vă invităm la o mică călătorie în timp, pe o scară de milioane de ani.

Data: sâmbătă, 19 august

 

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare, ediția a opta, Universitatea „Babeş-Bolyai” oferă o reducere de 50% din prețul biletelor de intrare la muzeele:

 

–– Vivariul, strada Clinicilor, nr 5–7

Orar: marți – vineri: 10:00–16:00

sâmbătă, duminică: 10:00–14:00

–– Muzeul de Istorie a Universității, strada M. Kogălniceanu, nr. 4

Orar: luni – vineri: 9:30–13:30

–– Muzeul de Mineralogie, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1

Orar: marți – vineri, 11:00–14:00

–– Muzeul Botanic (în Grădina Botanică), strada Republicii, nr. 42

Orar: luni – vineri, 8:00–15:00

–– Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie, strada M. Kogălniceanu, nr 1

Orar: marți-vineri, 10:00–14:00