AG Weinberger feat. One More Minute – 8. kolozsvári magyar napok

AG Weinberger feat. One More Minute

A.G. Weinberger este unul dintre pionierii mișcării blues din România. Chitarist, vocalist, interpret la muzicuță, producător și realizator de emisiuni radio, producător de albume, A.G. Weinberger este un artist al cărui nume este legat inseparabil de spiritul și muzica blues.

În 1996, a ajuns pentru prima dată în SUA, în Memphis, Tennesse, pentru a intra în contact direct cu industria americană de blues. În 1997, a cântat în Piața Universității, cu ocazia vizitei președintelui SUA, Bill Clinton.

În anul 2000, a plecat din nou în SUA, unde și-a petrecut următorii patru ani. Peste Ocean, A.G. Weinberger a demonstrat că și un chitarist din România poate reuși acolo unde a reușit celebrul B.B. King.

A cântat în Chicago, după care s-a mutat în New York, unde a concertat în mai multe cluburi celebre de blues. Într-un final, s-a stabilit în Las Vegas, pentru a reveni, patru ani mai târziu, în Europa.

A lucrat fără întrerupere în România, în alte țări europene și în Statele Unite și a compus mereu muzică de cea mai bună calitate. Este, încă de la începutul carierei sale, unul dintre promotorii principali ai muzicii blues în România.

Site: www.agweinberger.com

Pagină de Facebook: www.facebook.com/agweinberger