Cortul Consulatului General al Ungariei la Cluj Napoca și Târgul de Turism

Doritorii pot degusta produse maghiare de cea mai bună calitate și pot participa la activități interesante la cortul Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca și la Târgul de Turism de pe strada Emmanuel de Martonne, colț cu Mihail Kogălniceanu, din 17 până în 20 august, între orele 10:00 și 18:00.

Degustare de cârnați de Gyula. Cârnații de Gyula (sau cârnați-perechi de Gyula) sunt unul dintre cele mai cunoscute branduri de țară ale gastronomiei maghiare. Cârnații sunt preparați din ingrediene specifice, caracteristice pentru Ungaria. Cârnații de Gyula sunt un produs cu denumire de origine controlată și se referă doar la cârnațul condimentat, fabricat în zona administrativă a orașului Gyula și Békéscsaba. Lângă cârnațul de Gyula, puteți degusta și o țuică bună din Gyula.

Degustare de gem de prune de Bereg. Prunele de Sătmar și Bege se coc în livezile productive din zona Szabolcs-Szatmár-Bereg, ocupând un loc special în tradițiile gastronomice ale zonei.

Puntea Discurile cu senzori ajută la dezvoltarea echilibrului, a reflexelor și a mișcărilor în mod ludic. Este un joc foarte util și creativ pentru copii, pe care îi fascinează diferitele dimensiuni și culori ale discurilor. Din cauza raporturilor de înălțime și distanță modificate, copiii vor trebui să își mențină echilibrul și atunci când își ridică sau întind piciorul. Prin seria de mișcări mai complexe, aceștia își dezvoltă mult și capacitatea de concentrare și de echilibru.

Basculanta – pentru echilibrul celor mici. Cu ajutorul acesteia, se pot dezvolta ușor reflexele, echilibrul, senzațiile de spațiu și timp, postura corectă, mutarea corectă a centrului de greutate a corpului și se întăresc trunchiul și mușchii. Copii își pot însuși toate aceste calități prin joc și și le pot dezvolta fie singuri, fie în grup, alături de familie sau prieteni.

 

Vă așteptăm cu oferte de vacanță:

 

Județul Békés

Județul Békés este este un tezaur natural, care îi așteaptă pe turiști cu ospitalitate nemărginită. Descoperiți-ne valorile, lumea acvatică a văii Crișurilor, posibilitățile pe care vi le oferă turismul rural și vizitați-ne și băile termale. Puteți să testați efectele benefice ale acestei comori naturale și în Gyula, Békéscsaba sau Gyopárosfürdő. Județul nostru cu o mie de fețe vă oferă nenumărate alternative: puteți să înotați și să pescuiți în ape curgătoare, iar valea Crișurilor vă oferă posibilități fantastice de drumeție. Această zonă este unul din cele mai cunoscute locuri de pescuit din țară. Frumusețea neasemuită a văii Crișurilor îi acaparează pe cei care au vizitat-o deja. Nu este de mirare că doriți să reveniți, pentru că nu vă puteți plictisi de ea. Fiți oaspetele nostru, împărtășiți-ne experiența și ospitalitatea!

www.visitbekes.hu

 

Gyula

Băile Cetății din Gyula, care s-au extins cu noile băi de agrement de familie, denumite AquaPalota, au devenit un complex de ștranduri, băi de agrement și băi curative de nivel european.

Centrul Turistic din Castelul Almásy din Gyula prezintă, în mod inedit, nu doar viața aristocratică, ci și viața servitorilor din castel, cu ajutorul mijloacelor unice interactive. Aici se află și singura cetate gotică de cărămidă din câmpie, rămasă intactă în Europa Centrală, casa compozitorului care a compus melodia imnului Ungariei, numeroase expoziții unice, Teatrul Cetății din Gyula și un mediu natural minunat.

Gurmanzilor le recomandăm a doua cea mai veche cofetărie din Ungaria, Százéves, Cârnații de Gyula și Pălinca de Gyula, care au devenit branduri naționale. Tot la Gyula, în această stațiune balneară istorică, puteți găsi festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului!

www.visitgyula.com

 

Debrecen

Vizitați ștrandul din Debrecen și Hortobágy, unde vă vor fi prezentate cele mai bune opțiuni de cazare, cele mai interesante atracții și cele mai palpitante evenimente.

www.debrecen.hu

 

Regiunea Eger

Localitatea din centrul regiunii noastre este orașul baroc Eger, cu binecunoscutul său sit memorial național, Cetatea Eger.

Puteți descoperi nenumărate comori unice în acest mediu natural fermecător. În regiunea noastră, puteți să vă alăturați Circuitului Național Albastru și puteți să parcurgeți Drumul de piatră din Bükkalja. Regiunea noastră poate fi descoperită și de pelerinii Căii Mariei. Experiențele dumneavoastră montane se pot completa în Szilvásvárad și Felsőtárkány, cu drumeții în pădure.

Monumentele din localitățile noastre se mândresc cu numeroase expoziții, centre turistice, muzee interactive, ca Muzeul Beatles din Eger sau Muzeul artei populare Matyó din Mezőkövesd, declarat patrimoniu UNESCO.

Toți cei care doresc să se relaxeze și să se trateze vor găsi în această regiune apele termale cu compoziția adecvată, iar familiile vor putea petrece zile pline de aventuri într-unul din cele 10 complexuri turistice.

Pe calea vinurilor din zona viticolă Eger și în localitățile de-a lungul căii vinurilor din Bükkalja vă așteaptă porțile deschise ale cramelor artizanale de familie și ale cramelor celebre cu premii internaționale.

www.egertersege.hu, www.facebook.com/egertersege

 

Kolping Hotel Spa & Family Resort – Relaxare pentru toate generațiile

Hotelul cu 450 de locuri, aflat în vecinătatea stațiunii Hévíz și a lacului Balaton, a devenit cunoscut și recunoscut la nivel național ca primul hotel pentru familii, încă din 1996. Nu trebuie să împachetați foarte multe când plecați: oaspeții noștri sunt așteptați cu apartamente de familie și accesorii pentru bebeluși! Aici veți găsi gokart cu pedale, un teren de aventuri, trasee cu frânghii sau o trambulină. Regatul cu jucării pentru bebeluși și băile de agrement vin în completarea aventurilor în aer liber cu activități palpitante. În timp ce copiii se joacă în regatul bebelușilor, și părinții/bunicii se pot relaxa. Redescoperiți frumusețea timpului petrecut împreună sau testați serviciile de tratament și relaxare! În băile noastre liniștite, alungăm problemele cotidiene cu terapie prin lumină și sunet.

www.kolping.hotel.hu

 

Hotel Kumánia***superior

Puteți să vă relaxați și să vă înviorați în același timp la Hotel Kumánia***superior din Kisújszállás. Hotelul deținător al Premiului de Calitate al Magyar Turizmus își așteaptă oaspeții cu 30 de camere și parcare gratuită. Puteți intra la ștrand și la băile termale prin holul închis, unde vă așteaptă saune, masaj, o vană Caracalla cu terapie prin lumină, pedichiură spa cu peștișori, pedichiură, șapte bazine cu apă de temperaturi diferite și un tobogan uriaș. Toate acestea îi așteaptă pe doritorii de aventură sau de terapie, ca parte a spa-ului relaxant.

Apa termală este adecvată pentru tratarea bolilor aparatului locomotor și a bolilor degenerative, ale afecțiunilor articulațiilor și coloanei, ale accidentelor sportive și alte altor leziuni, pentru tratamente post-traumatice și inflamații cronice ale aparatului locomotor, respectiv pentru recuperare.

Camping-ul Kumánia deține cinci case de lemn, locuri pentru rulote și corturi, spații comune, facilități de gătit și o spălătorie.

www.kumania.hu

 

Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló

Este singurul hotel din Hajdúszoboszló ai cărui oaspeți pot intra gratuit pe parcursul întregului an la băile de agrement acoperite Aqua-Palace, la băile termale Hungarospa și, apoi, printr-un coridor acoperit, la ștrand!

Oaspeții hotelului nostru au acces la cele 20 de bazine ale băilor termale, ștrandului și din Aqua Palace gratuit, prin pachetul de bază!

www.hunguesthotels.hu

 

Primăria Vásárosnamény va fi prezentată într-un cort separat, amplasat pe strada Emmanuel de Martonne

Vásárosnamény este un orășel ospitalier în nord-estul Ungariei, în județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, la confluența râurilor Tisa, Someș și Crasna. Motoul orașului este „Vásárosnamény, inima regiunii Bereg”, ceea ce reflectă fidel poziția culturală, economică și geografică a orașului în regiunea Bereg. Principala atracție a orașului Vásárosnamény o reprezintă apele. Ștrandul gratuit de pe Tisa, de la nivelul localității Gergelyiugornya, cu nisip fin, atrage mii de turiști anual, fiind un port preferat și de cei care fac croaziere pe apă. Puteți să vă odihniți la Szilva Termál és Wellnesfürdő și la Parcul acvatic Atlantika Vízividámparkban. Puteți să vizitați zona – pe promenada amenajată – cu bicicleta, cu bicicleta tandem sau pe segway, iar în serile de vară vă puteți distra de minune în locurile de distracție de pe mal.

www.vasarosnameny.hu