Magashegyi Underground & Loose Neckties Society – 8. kolozsvári magyar napok

Magashegyi Underground & Loose Neckties Society

Magashegyi Underground şi Loose Neckties Society vor concerta împreună la a VIII-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Loose Neckties Society, trupa de actori din Cluj, va cânta în deschiderea concertului, după care li se va alătura pe scenă și Bocskor Bíborka, solista trupei Magashegyi Underground, pentru câteva surprize muzicale. Seara se va încheia cu show-ul celor de la Magashegyi Underground.

Conform lui Bocskor Bíborka, solista trupei Magashegyi Underground, „Concertul comun, ideea de a ne lua zborul din acelaşi stup, este o dorinţă de-a noastră mai veche. Dincolo de prietenia noastră cu Balla Szabolcs (n.red. membru Loose Neckties Society), rădăcinile noastre muzicale se întrepătrund de două decenii: am fost colegi la Liceul de Muzică şi Arte „Nagy István” din Miercurea Ciuc, la secţia de canto clasic. Îmi sunt prieteni şi actorii-muzicieni din Cluj. Ba mai mult, îmi plac şi apreciez reprezentaţiile lor scenice. Pentru mine, muzica şi viaţa teatrală reprezintă cea mai interesantă formă de comunicare, care s-a putut desăvârși cu adevărat în formaţia noastră, Magashegyi Underground. Acum toate se leagă şi se vor coagula în nişte momente spontane pe care le aşteptăm cu nerăbdare, fiind o experienţă nouă şi pentru noi, care va oferi, desigur, maximul pe care îl poate da fiecare dintre noi.

Trupa Magashegyi Underground, înfiinţată în actuala formulă în mai 2007, este una dintre cele mai populare formaţii de rock alternativ din Ungaria. Muzica lor emoționează în special datorită contrastului dintre melodiile vesele și mesajul dulce-amar al textelor. Concertele lor spectaculoase și stilul muzical unic sunt cele care le asigură aprecierea publicului maghiar. Formaţia este compusă din Bocskor Bíborka, vocalista originară din Transilvania, care a devenit cunoscută la a 3-a ediţie a concursului Megasztár şi din câţiva membri ai formaţiei Kaukázus (Fodor Máriusz la clape, Fűrész Gábor – chitarist şi Toldi Miklós la tobe), respectiv chitaristul Szepesi Mátyás.

Au lansat în total trei LP-uri şi cinci single-uri.

„La formaţia Magashegyi mă fascinează poezia, tonalitatea, melodiile şi nu în ultimul rând prezenţa solistei Bíborka. Este ca un magician. Melodiile lor se adresează oamenilor asemeni mie, sunt personale şi unice ca stil. Şi pentru că sunt piese bune, care îţi rămân în minte, le prelucrăm foarte des. Faptul că vom cânta împreună e un lucru minunat! Aşteptăm această întâlnire cu nerăbdare.”, a spus Balla Szabolcs, membru al trupei Loose Neckties Society, despre concertul ca urmează să aibă loc cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Formaţia Loose Neckties Society a fost înființată de câțiva actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj care au început să cânte. Apoi, trupei i s-au alăturat și mai mulți muzicieni profesioniști.

Ideea numelui le-a venit atunci când, la un concert caritabil, și-au pus la gât cravate, însă nu le-au strâns, iar cineva le-a strigat din public: Loose Neckties Society! De câte ori urcă pe scenă, trupa captivează publicul prin muzica de calitate – atât prelucrări muzicale, cât și prin piesele proprii.

Site: www.magashegyi.com

Pagini de Facebook:

www.facebook.com/MagashegyiUnderground

www.facebook.com/LooseNecktieSociety