Pál Utcai Fiúk

Băieţii punk de pe strada Pál au început să cânte împreună în 1983, într-un garaj din localitatea Szigetszentmiklós. În anul 1985, trupa de cartier a avut primul concert. Ideea băieților era să îşi găsească un nume nou pentru fiecare apariţie. Au concertat sub numele de Szabadidő Központ, Csak Ma sau WKPT. În final, tinerii au rămas la numele de Pál Utcai Fiúk (PUF).

Trupa a devenit cunoscută între 1985 și 1987, încă dinainte de lansarea primului album, prin copii ale primei lor casete, înregistrate pentru ei şi pentru cercul lor de prieteni, care a circulat prin ţară. Au început să primească din ce în ce mai multe invitaţii din diferite părţi ale ţării. În ciuda faptului că deveniseră profesionişti, formaţia funcţiona ca o trupă de prieteni, mişcându-se din ce în ce mai liber pe scenă şi legând prietenii cu alte formaţii. În momentul schimbării regimului, aveau deja mulți admiratori în întreaga ţară. Astfel, au început să fie contactaţi pe rând de casele de discuri pentru contracte.

Primul lor album a apărut la sfârşitul anului 1990. Se numea Ha jön az álom (Dacă vine visul). În următoarea perioadă, au lansat câte un album în fiecare an. Au concertat în săli pline și s-au bucurat de tot mai mult succes, însă membrii trupei nu au vrut să își asume statutul de celebrități pe care îl doreau casa de discuri și managerul. Astfel, au urmat câţiva ani de linişte, în care Pál Utcai Fiúk a concertat doar în câteva cluburi.

După 7 ani, în primăvara anului 2000, s-au reîntors în studio și au înregistrat unul dintre cele mai bune discuri de muzică maghiară ale începutului de mileniu. Perioadele de linişte au alternat cu perioadele productive şi energice. După opt ani, şi-au înregistrat următorul album, îngrijit de 1G Records, sub numele de Legelő (Păşunea). Concertul de lansare a noului album a fost, în acelaşi timp, și concertul prin care formaţia Pál Utcai Fiúk a sărbătorit 25 de ani de existenţă.

În prezent, formaţia concertează constant și lucrează la un nou album.

Actualii membri Pál Utcai Fiúk sunt Leskovics Gábor – chitară, voce (din 1983), Potondi Anikó – voce (din 1984), Varga László – chitară bas (din 2008), Molnár Balázs – chitară (din 1997) şi Farkas Zoltán – tobe (din 1998).

Site: www.palutcaifiuk.hu

Pagină de Facebook: www.facebook.com/palutcaifiuk