Regulamentul Zilelor Culturale Maghiare

SĂ NE PURTĂM DE GRIJĂ RECIPROC ÎN TIMPUL ZILELOR CULTURALE MAGHIARE DIN CLUJ!

Pe parcursul celor şapte ani de până acum, Zilele Culturale Maghiare din Cluj s-au afirmat treptat ca una dintre cele mai ambiţioase şi valoroase manifestări culturale organizate în Transilvania. Datele privind participarea din ultimii ani şi numărul mare de semnale pozitive primite din partea celor prezenţi confirmă acest fapt.

Pe bună dreptate, participanţii la festivalul cultural merită recunoaşterea generală de care se bucură, datorită comportamentului exemplar, civilizat şi sentimentului de apartenenţă la aceeaşi comunitate pe care îl împărtăşesc.

În acest spirit şi având în vedere faptul că în perioada festivalului – în special în timpul concertelor – un număr extrem mare de persoane se vor aduna în Piaţa Unirii, este important SĂ RESPECTĂM MĂSURILE DE SIGURANŢĂ. Numai astfel vom putea garanta posibilitatea organizării şi pe viitor a acestei manifestări.

Să ne purtăm de grijă reciproc şi în continuare, fiind atenţi în mod deosebit la copiii şi vârstnicii care participă la evenimente. Prin urmare, vă rugăm să citiţi cu atenţie regulamentul din rândurile de mai jos.

 • Introducerea oricăror obiecte care pun în pericol siguranţa publică şi integritatea fizică a celorlalţi este strict interzisă pe toată durata festivalului, în fiecare dintre perimetrele alocate desfăşurării programelor.
 • Vă rugăm, nu intraţi cu copii, sugari şi cărucioare în mijlocul mulţimii.
 • Recomandăm purtarea de ecusoane/hârtii informative de către minori. Pe acestea vă rugăm să scrieți numele copilului, precum şi numărul de telefon al părinţilor sau rudelor și să i le puneți copilului în buzunar. Dacă găsiţi un copil pierdut, vă rugăm să îl conduceţi la spaţiul de joacă destinat copiilor, care funcţionează la Parohia Sfântul Mihail (Piața Unirii, nr.16).
 • Cu ocazia anumitor evenimente de seară, se vor rezerva scaune/locuri pentru participanţii în vârstă sau cu dizabilităţi motorii. Ocuparea acestor locuri se va face în ordinea sosirii. Prin urmare, vă recomandăm să ajungeţi din timp la locul evenimentului. Tinerii sunt rugaţi să nu ocupe aceste scaune rezervate sau să le cedeze persoanelor mai în vârstă. De asemenea, dacă este necesar, persoanele în vârstă pot aduce cu ei scaune.
 • Nu este recomandată introducerea animalelor de companie în perimetrele rezervate desfăşurării evenimente. Dacă acest lucru nu poate fi evitat, stăpânul animalului este obligat să îl prevadă cu botniţă şi lesă sau să-l transporte într-o cuşcă. Totodată, proprietarul va asigura şi igiena animalului său de companie.
 • Aruncaţi gunoiul sau deşeurile numai în locurile special amenajate în acest scop!
 • Traficul şi consumul de droguri sunt strict interzise în perimetrele rezervate desfăşurării evenimentelor – în conformitate cu legislaţia în vigoare!
 • Vă rugăm să protejaţi obiectele de decor şi monumentele aflate pe domeniul public al oraşului, inclusiv Grupul Statuar Matia Corvin.
 • Vă rugăm să predaţi obiectele găsite la standurile de informaţii. Obiectele pierdute vor putea fi ridicate din aceleaşi locuri.
 • Perimetrele rezervate desfăşurării evenimentelor vor fi prevăzute cu puncte de prim-ajutor şi standuri de informaţii. Ele vor fi, totodată, patrulate de echipaje de poliţie. În cazul apariţiei unor probleme sau a eventualelor dificultăți, vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor de ordine publică sau organizatorilor care se află la faţa locului. Bucuraţi-vă de evenimentele din timpul serii evitând tulburarea ordinii publice.
 • Şirurile de WC-uri puse la dispoziţia participanţilor vor fi amplasate pe strada Kogălniceanu, în Piața Unirii – la intrarea în parcare, în vecinătatea WC-ului public, precum și în Parcul Central, în perimetrul marcat pe harta Parcului pe care o găsiți în acest caiet-program. În afară de acestea, veți putea utiliza WC-urile publice de la intrarea din Parcul Central și din parcarea din Piața Unirii, care vor fi deschise până la ora 23. De asemenea, vor fi amplasate și WC-uri mobile la intersecția străzilor Potaissa și Fortăreței, precum și pe strada I. C. Brătianu, pe laterala Cinematografului Arta.
 • Dacă întâlniţi persoane rănite sau care au probleme de sănătate (alarmante), vă rugăm să comunicaţi acest fapt persoanelor de la standurile de informaţii situate la marginile Pieţei Unirii sau să anunţaţi echipele medicale aflate la faţa locului.

 Cortul de Prim Ajutor Promedical Center se găsește pe strada Mihail Kogălniceanu.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi pentru cooperare! Vă dorim distracţie plăcută!