Mindenkit vár a Virágos Kolozsvár-sátor

A Kolozsvári Városszépítő Egylet immár harmadik alkalommal vesz részt a Kolozsvári Magyar Napokon, ahol egy üde színfoltként szerepel a rendezvénysorozatban. Az idei alkalommal egy új helyszínen, a Fogoly utcában, a várfal alatti részen alakítjuk ki a virágos oázisunkat, ahol keddtől csütörtökig még csak megpihenni és gyönyörködni lehet, viszont onnantól egészen vasárnapig izgalmas beszélgetésekkel, virágkötéssel, kokedáma készítéssel és sok egyéb virágos programmal készülünk Önöknek.

Csütörtök reggel kokedámakészítés lesz Nagy-László Kinga tájépítésszel, délután vendégünk lesz Vitus Csaba fűszernövény-termesztő, aki válaszol a „hogyan válasszuk, hogyan ápoljuk, hogyan szaporítsuk, hogyan fogyasszuk” kérdésekre.

Péntek reggel virágdíszeket lehet készíteni, délután pedig Orbán Sándor növényvédő jóvoltából különböző növénybetegségekről és azok gyógyításáról tudhatunk meg többet.

Figyelem: aki szeretne, hozhat magával betegnek tűnő növényéről levél- vagy szármintát, hogy helyben tudjon megoldást kapni az esetleges problémára.

Szombaton ismét a virágoké a főszerep, reggel indul a virágkereső versenyünk és a délutánig tartó virág csere-bere.

Csütörtöktől vasárnapig az állandó programok keretében kézműves foglalkozással várjuk a kicsiket és nagyobbakat, illetve mindenkit szeretettel hívunk a Haller Károly öröksége – Virágos Kolozsvár nevet viselő fotókiállításra. Az Erdélyi Nemzeti Történelmi Múzeum közreműködésével Veress Ferenc korabeli fotográfiái lesznek láthatóak.

Szépítsünk együtt a Kolozsvári Magyar Napok alatt is!