Schimb de teren II. Colecția Institutului de Artă Contemporană – Dunaújváros.

Fondat în 1997, Institutul de Artă Contemporană – Dunaújváros este unul din cele mai importante spaţii expoziţionale din Ungaria amplasat în afara capitalei. Adăposteşte o colecţie care are o istorie de peste 20 de ani, însumând peste 350 de lucrări de artă, fiind una din cele mai semnificative din Ungaria. Potenţialul institutului creşte constant şi prin faptul că există din ce în ce mai multe cereri de împrumut din partea unor instituţii de artă presti- gioase din Portugalia şi până în Japonia.

Expoziţia de la Cluj va prezenta o imagine comprehensivă despre istoria şi formarea acestei colecţii unice, de un caracter aparte prin lucrările sale de artă de di- verse facturi – sculpturi, obiecte, instalaţii, picturi, lucrări foto şi video. Selecţia prezentată în spaţiile impunătoare ale Centrului de Interes acoperă un spectru artistic cu o vechime de peste 30 de ani, oferind o secţiune semnificativă a scenei plastice contemporane din Ungaria, prezentând printre alţii artişti de renume internaţională, precum Csákány István, Csáky Marianne, Csörgő Attila, Esterházy Marcell, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Kaszás Tamás, Nemes Csaba, St. Auby Tamás, Szűcs Attila, Tarr Hajnalka sau Várnai Gyula.

Curatori: Deák Nóra, Zsinka Gabriella
Program de vizitare: până în data de 14 septembrie. Pe durata festivalului expoziția va fi deschisă de marți până sâmbătă, între orele 16.00-19.00.