2020.08.19 10:00 - 20:00

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Ingyenes szűrővizsgálatok (vérnyomás- és vércukorszintmérés) a Promedical Center működtette elsősegélysátorban a Romkertben.

Könyvvásár szerdától péntekig 16:00 és 20:00 óra között a Kálvin téren.

Kolozsvár építészeti századai. Háromnyelvű kivilágított pannókiállítás a Főtéren.

A Kolozsvári Magyar Napok 10 éve. Szabadtéri pannókiállítás a Főtéren.

A Farkas utcai református templom látogatható szerdától péntekig 9:00 és 21:00 óra között.

A Györkös Mányi Albert Emlékház a névadó festményeiből és grafikáiból, továbbá magángyűjteményéből, illetve saját tárgyaiból összeállított tárlattal várja a látogatókat a Kolozsvári Magyar Napok idején 9:00 és 17:00 óra között. A kiállítás kurátora Forró Ágnes képzőművész. Az érdeklődők részleteket láthatnak az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából, 2019-ben készült rövid dokumentumfilmből is.

Az emlékház a veszélyhelyzetben érvényes működési feltételek mellett látogatható. Az intézményben egyszerre legtöbb öt személy tartózkodhat. Óránként 5 percnyi szellőztető-fertőtlenítő szünetet tartunk. Az emlékház látogatása során a következő elővigyázatossági szabályok betartása kötelező: a személyek közti 1,5 méteres távolság; a védőmaszk viselete, valamint az intézmény által biztosított kézfertőtlenítő és műanyag cipővédő használata. A látogatás legtöbb 20 percet tarthat.

A rendezvény ideje alatt – a hatályos óvintézkedések betartásával – látogatható lesz a belvárosi unitárius templom is.