2020.08.19 10:00 - 14:00
Kolozsvári Egyetemi Könyvtár
Kolozsvári Egyetemi Könyvtár

Képben és szóban – rendhagyó kiállítás és könyvtárbemutató

Képben és szóban – rendhagyó kiállítás és könyvtárbemutató. A negyedóránkénti látogatás előzetes regisztrációhoz kötött a [email protected] címen.

Rendhagyó kiállítással és könyvtárbemutatóval várja az érdeklődőket az Egyetemi Könyvtár a 2020-as Kolozsvári Magyar Napok keretén belül: erre az alkalomra az intézmény ritkán látható kincsei közül a fényképtár 19. század végi – 20. század eleji reprezentatív darabjaiból válogattunk. A könyvtár több ezer tételt számoló üvegklisé, fotónegatív, korabeli fénykép gyűjteményének feldolgozása és digitalizálása a közelmúltban kezdődött. A belső udvaron kialakított szabadtéri kiállítás reprodukciói (portrék, tájképek, városképek) több mint száz évvel ezelőtti korba kalauzolnak vissza, ugyanakkor a restaurálás és modern eszközökkel történő digitalizálás érdekességeibe is beavatnak. 

A szabadtéri kiállítás megnyitójára augusztus 19-én, 10 órától kerül sor és 14,00 óráig látogatható, ezt követően, augusztus 20-21-én pedig 10,00-12,00 óra között látogatható (a megtekintés előzetes regisztrációhoz kötött és az aktuális járványügyi szabályok betartását feltételezi: belépéskor egészségügyi szűrés, a kötelező távolság megtartása, illetve a negyedóránkénti látogatók számának 15 főben való maximálása).