2020-08-17

Rohamosan fogynak az ingyenes belépők a 11. Kolozsvári Magyar Napok programpontjaira: még nem késő regisztrálni!

Noha mindössze néhány napja lehet regisztrálni az idén – augusztus 19-21. között – különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett megszervezésre kerülő 11. Kolozsvári Magyar Napok programpontjaira, számos eseményre már elfogytak az ingyenes, névre szóló belépők, azért a szervezők arra kérnek mindenkit, még idejében foglaljanak helyet a különböző eseményekre!

 

Mint ismeretes, a járványügyi előírásokra való tekintettel az idei Magyar Napok programpontjain való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőknek ingyenes, névre szóló belépőt kell váltaniuk, melynek mikéntjéről a korábbiakban már tájékoztatták a magyarnapozókat.

Fontos megjegyezni: a különböző programpontokon csak az ingyenes belépővel rendelkezők vehetnek részt, s mivel a hatósági előírások szerint legtöbb 500 résztvevő tartózkodhat egy időben egy esemény helyszínén, a gyermekeknek is kötelező – életkortól függetlenül – ingyenes belépőjegyet váltani. (Az előzetes regisztrációs kötelezettség alól kivételt képez – többek között – az augusztus 19-én 10 órától a Farkas utcai református templomban kezdődő ökumenikus istentisztelet, valamint az augusztus 20-án 17 órától a Donát úti Szent István-templomban kezdődő Szent István-napi búcsú, melyre – a hasonló templomi szertartásokhoz hasonlóan – előzetes regisztráció nem szükséges, ezen eseményekre a templomi szertartásokra érvényes, hatályban lévő hatósági előírások vonatkoznak.)

A 11. Kolozsvári Magyar Napok idén 100 különböző programponttal jelentkezik, melyek közül 20 esemény már teltházas, ugyanakkor a regisztráció megkezdése óta már 6000 ingyenes belépőjegy kelt el. Fontos megjegyezni: a távolságtartási előírások miatt a helyek száma korlátozott és helyszínenként változó, ezért érdemes még idejében beszerezni a belépőjegyeket. Ingyenes, névre szóló belépők igényelhetők a www.magyarnapok.ro oldalra kattintva, valamint személyesen a Főtéren, a regisztrációs pontnál (augusztus 15-től 18-ig 12 és 20 óra között, a rendezvény ideje alatt – augusztus 19-21. – pedig 9 és 23 óra között).

A Kolozsvári Magyar Napok szervezői arra kérik az érdeklődőket, hogy akik valamilyen oknál fogva nem tudnak jelen lenni egy olyan eseményen, melyre előzetesen már helyet foglaltak, az ingyenes, névre szóló belépőket juttassák vissza a szervezőknek a [email protected] e-mail címre, vagy adják le azokat a Főtéren működő magyar napos Infópontnál. Ugyanakkor minden résztvevőt arra kérnek, hogy az egészségügyi szempontból kockázatos sorok kialakulását elkerülendő, a különböző programpontokra csak az azokra érvényes belépőjeggyel rendelkezők látogassanak el – a beléptetési folyamat miatt legalább fél órával a kezdés előtt –, s mindenki hozzon magával valamilyen fényképes igazolványt, mellyel az ingyenes belépőjegyen szereplő nevet igazolni tudja.

Mindazok pedig, akik nem tudnak személyesen részt venni az idei Magyar Napok programpontjain, online is követhetik az eseményeket, hiszen az idei kiadás egyik különlegessége lesz az a közvetítéssorozat, amely a három nap során folyamatosan elérhető lesz a KMN-tévében (a www.magyarnapok.ro oldalon, valamint a www.facebook.com/magyarnapok), bizonyos közvetítések pedig az Erdély TV és az MTVA műsoraiban is láthatóak lesznek.

A szervezők köszönik az érdeklődők regisztráció során eddigi is tanúsított türelmét és megértését, s bíznak benne, hogy a Magyar Napok idei kiadásán – a szigorú szabályok ellenére is – Kolozsvár magyarsága ismét jelesre vizsgázik fegyelmezettségből és felelősségteljes odafigyelésből.

 

A Kincses Kolozsvár Egyesület sajtóirodája