În calitate de organizatori ai Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, ne străduim să punem experiența inconfundabilă a acestui festival la dispoziția cât mai multor participanți și în cel mai sigur cadru posibil, cu respectarea strictă a reglementărilor epidemiologice în vigoare. 

Regulile impuse la nivel național au menirea de a garanta siguranța publicului, prin urmare vă rugăm să citiți cu atenție indicațiile de mai jos și să le respectați întru totul. Mulțumim!

  1. Pentru a putea intra la evenimentele care vor avea loc în Piața Unirii, Strada Vinului, Curtea Muzeului de Artă, Curtea Colegiului Reformat și Grădina cu ruine a Bisericii Reformate, participanții cu vârsta peste 16 ani trebuie să prezinte una dintre următoarele dovezi:
    • certificat de vaccinare EU Green, care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă
    • test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore
    • test negativ antigen nu mai vechi de 24 ore
    • certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte
  2. La deschiderea din 17 august, care are loc la Opera Maghiară, pot participa doar persoanele care au un certificat de vaccinare valid și bilet de intrare cumpărat de la casieria Operei sau online. 
  3. La târgul și activitățile de pe strada Kogălniceanu poate lua parte orice persoană, chiar dacă nu are un certificat de vaccinare sau un test negativ PCR.
  4. Persoanele care au certificat de vaccinare pot primi o brățară, pe care o pot purta pe toată durata festivalului, în locurile de desfășurare indicate mai sus. Această brățară poate fi solicitată de către participanți la intrarea în perimetrul festivalului din Piața Unirii, precum și de la punctele de informare ZCMC.
  5. Pentru a se evita aglomerația, vă recomandăm să solicitați brățara de festival cu o zi înainte de începerea evenimentului la care doriți să participați. Vă atragem însă atenția că deși aceste brățări garantează libera circulație în locurile de desfășurare a festivalului, autoritățile competente pot solicita oricui și oricând verificarea certificatului de vaccinare. 
  6. Toți cei care nu au un certificat de vaccinare valid trebuie să prezinte întotdeauna, la intrarea în spațiile de festival,  unul dintre documentele indicate la punctul 1.
  7. În momentul sosirii la locul evenimentului, participanților li se va lua temperatura corporală și vor trebui să-și dezinfecteze mâinile. 
  8. Pe parcursul evenimentelor este necesară purtarea măștii de protecție, atât în interior, cât și în exterior.
  9. La evenimentele Zilelor Maghiare din Cluj-Napoca se poate participa atât cu un certificat de vaccinare EU Green, cât și cu certificatul de imunitate emis de Guvernul Ungariei.
  10.  Organizatorii vor asigura participanților la spectacolul de operă care va avea loc din Piața Unirii locuri pe scaune. Numărul acestora și distanța dintre ele vor fi conforme prevederilor legale în vigoare. De asemenea, persoanele cu dizabilități motorii vor beneficia de scaune separate, rezervate. 
  11. Este interzisă introducerea în perimetrul festivalului a oricăror obiecte care pun în pericol siguranța publică sau integritatea fizică a celorlalți.
  12. Este contraindicată introducerea animalelor de companie în perimetrele rezervate desfășurării programelor. Dacă acest lucru este inevitabil, stăpânul animalului este obligat să îi pună acestuia lesă și botniță sau să-l transporte într-o cușcă. De asemenea, proprietarul va asigura și igiena animalului său de companie. 
  13. Deșeurile se vor arunca numai în locurile speciale amenajate în acest scop. 
  14. Fumatul este interzis în perimetrele rezervate desfășurării programelor. 
  15. Vă rugăm să protejați obiectele de decor și monumentele aflate pe domeniul public al municipiului, inclusiv statuia ecvestră a regelui Matia Corvinul. 
  16. Vă rugăm să predați  la standul de informații (Info Point) eventualele obiecte pe care le găsiți. Obiectele pierdute vor putea fi recuperate tot din acest loc. 
  17. Participanții la programe vor beneficia de asistență la punctul de prim-ajutor și standul de informații, precum și din partea unor echipaje de poliție. În cazul apariției unor probleme sau a eventualelor provocări, vă rugăm să vă adresați autorităților de ordine publică sau organizatorilor care se află la fața locului. Vă rugăm să participați la rograme evitând tulburarea ordinii publice.
  18. Vă rugăm să folosiți numai WC-urile și toaletele publice destinate manifestărilor. 
  19. Dacă întâlniți persoane rănite sau care au probleme alarmante de sănătate, vă rugăm să comunicați acest fapt la Info Point sau să anunțați echipajele de salvare aflate în Piața Unirii. 
  20. Cortul de prim-ajutor asigurat de Promedical Center va fi amplasat pe strada Kogălniceanu, în fața UBB. 

Solicitând tuturor participanților răbdare și înțelegere, vă atragem încă o dată atenția asupra faptului că diferitele reglementări și măsuri de precauție au fost concepute în conformitate cu cerințele legale și din dorința de a ne proteja reciproc.