45 éves a kolozsvári táncház. Magyarlapád – viseletbemutató és táncoktatás.

Az idén 45 éves az erdélyi táncházmozgalom, melynek első táncháza a kolozsvári táncház volt. Ennek apropóján négynapos programsorozattal várja kis és nagy közönségét a FolkUdvar a kolozsvári magyar közösség legnagyobb ünnepén, a Kolozsvári Magyar Napokon!

Néptánc, népzene, népmese, népi kézművesség mind egy helyen a Református Kollégium udvarán! Gyerekfoglalkozások, ölbeli játékok, mesterség- és viseletbemutatók, ének- és táncoktatások, előadások, koncertek, kiállítások, folkkocsma-kvíz és táncházak közül választhat, aki betér az udvarba. Ez az a hely, ahol napközben bárki megtalálja a kedvére valót, este a táncházban pedig zeng a lélek, zeng a szó, zeng a szerelemajtó!

A FolkUdvar programkínálata a kolozsvári táncházas civilek közös munkájának eredménye. A 45 év során több generáció nőtt bele a táncházmozgalomba, számottevő azok száma, akik a szórakozás mellett hivatásuknak is választották ezt a pályát, szakmailag és emberileg is építik, formálják a helyi közösségeik jelenét és jövőjét. Az oktatók, előadók és közreműködők kiváló zenészek, táncosok, kézművesek és szakemberek. A közös bennük, hogy rajonganak a népi kultúráért, érzik lüktetését, értik a nyelvét, és meg akarják tanítani másoknak is.

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 21.

Időpont

14:30 - 16:00

Helyszín

Kolozsvári Református Kollégium udvara
Kategória

Főszervező

Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány

További szervezők

Bogáncs-Zurboló Egyesület
Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány
Kallós Zoltán Alapítvány
MókaTár
Ördögtérgye Néptáncegyüttes
Ördöngös
Rezeda zenekar
Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Táncművészet szaka
Szarkaláb Néptáncegyüttes
Tokos Zenekar Egyesület

Leave a Reply