Artwise: Paradox Szubsztancia – divatbemutató

A kezdeményezés célja látható felületet biztosítani az erdélyi divat képviselőinek, bemutatókon megismertetni a közönséggel a helyi tervezők munkáit, legfrissebb kollekcióit.

Az Artwise csapatának legfőbb célkitűzése az erdélyi kortárs divat és képzőművészet életben tartása, a fiatal erdélyi magyar képzőművészek és divat-, valamint formatervezők támogatása és megismertetése a tágabb célközönséggel, művészet- és divatrajongókkal, illetve olyan átlagemberekkel, akik nyitottak a művészetre. A kezdeményezés által két kulcsfontosságú szerepet igyekeznek immár harmadik éve betölteni az erdélyi magyar fiatalság életében: együttműködésre buzdítják őket, valamint teret biztosítanak a kreativitásuknak és fejlődésüknek.

Idén ötödik alkalommal szervezik meg a 13. Kolozsvári Magyar Napok keretei között divatbemutatójukat, mindemellett pedig már több helyszínen is bemutatták az erdélyi közönségnek a fiatal tervezők aktuális munkáit.

Az idei bemutató anyagával ismét reflektálni szeretnének a körülöttünk és bennünk tapasztalható aktuális történésekre. A Paradox Szubsztancia témával arra a szélsőséges átmenetre szeretnék felhívni a figyelmet, ami a járvánnyal összefüggésben lévő korlátozások feloldása után jelentkezett, amely ugyanakkor – paradox módon – a világjárvány ideje alatt is megfigyelhető volt, igaz, inkább rejtve, a zárt ajtók mögött. Az elmúlt két év a csendről, a bezárt és ingerszegény mindennapokról szólt, amit mindenki a maga módján próbált megtörni. Most, miután korlátok nélkül élhetjük mindennapjainkat, mintha egyből és gyorsan szeretnénk pótolni az utóbbi évek kimaradásait, ez pedig paradox jelenségeket eredményez a mindennapokban: néha valami túl sok, olykor pedig nagyon kevés. Ezt az érzést jelenítik meg a bemutató során is.

Az Artwise eseményeiről bővebb információt az alábbi elérhetőségeken találhat:

Honlap: http://artwise.studio/

Facebook: https://www.facebook.com/artwise.studio

YouTube: https://youtu.be/QCxNFXycrQc

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 21.

Időpont

16:00 - 17:00

Helyszín

Xponential Transylvania (Magyar u.16. sz.)
Kategória

Főszervező

Artwise Egyesület

Leave a Reply