Tóka Ágoston orgonakoncertje

Tóka Ágoston a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett kitüntetéses minősítésű orgonaművészi diplomát 2013-ban Pálúr János, Ruppert István és Fassang László növendékeként. Az orgona mellett zongorát Prunyi Ilonánál, csembalót és barokk kamarazenét Spányi Miklósnál tanult.
2012-ben Köztársasági Ösztöndíjat, 2013-ban Junior Prima Díjat, 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben Fischer Annie Ösztöndíjat kapott. Rangos nemzetközi orgonaversenyek díjazottja: 2011-ben 3. díjat nyert a Weimari Bach-Liszt Nemzetközi Orgonaversenyen, 2016-ban 4. díjat Bethune-ben (Franciaország), 2017-ben pedig 2. díjas és Bach-különdíjas lett St Albans-ban (Egyesült Királyság), a világviszonylatban is legjelentősebb orgonaversenyek egyikén.
Egyházzenészként az Újpesti Baptista Gyülekezet és a Baptista Központi Énekkar orgonistája, mindkét tisztségben a neves orgonaművész, Beharka Pál utódja. Tanárként a Baptista Teológiai Akadémián és az Újpesti Erkel Gyula Zeneiskolában tanít orgonát. Rendszeres közreműködő olyan prominens együttesek koncertjein, mint a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Zenei Együttesei, az Angelica Leánykar vagy a Nyíregyházi Cantemus Kórus. Szólistaként hazai templomok és hangversenytermek mellett fellépett Szlovákiában, Ausztriában, Norvégiában és Svédországban is.

Műsoron:

Koloss: Chorae Hungaricae
Liszt: A magyarok Istene, Offertórium a Koronázási Miséből
Dohnányi: Fantázia
Kodály: Epigrammák (Trajtler Gábor átirata)
Koloss: Szent István Fantázia

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 20.

Időpont

17:00 - 18:00

Helyszín

Farkas utcai református templom - Farkas u. 21. sz.
Strada Mihail Kogălniceanu 21, Cluj-Napoca 400000
Kategória

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

További szervezők

KMN Egyesület

Leave a Reply