Újra látogatható a Szent Mihály-templom tornya (REGISZTRÁCIÓ)

Szombaton (augusztus 13-án, a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt) nyitja meg kapuit a felújított Szent Mihály-templom, hétfőtől vasárnapig pedig lehetőség nyílik a toronylátogatásra is, melyre már szombattól lehet regisztrálni IDE (www.magyarnapok.ro/2022/toronylatogatás) kattintva. Fontos tudnivaló: a torony kizárólag előzetes regisztrációt követően látogatható, a jelentkezés során kapott visszaigazoló e-mail felmutatásával. A maximum 20 fős csoportok félóránként (egészkor és félkor) mehetnek fel a toronyba megtekinteni a felújított templomot és Kolozsvárt – madártávlatból. 

A regisztráció kapcsán további fontos tudnivaló: egy személy maximum két fő részére regisztrálhat, feliratkozni pedig személyesen is lehet a főtéri, valamint az Apáczai Csere János Elméleti Líceum melletti KMN Infóstandoknál. 

Emellett a Magyar Napok ideje alatt a Deák Ferenc utcában (augusztus 14-én 12 órától) megtekinthető az a pannókiállítás is, ami a templom felújítását megelőző állapotokat ábrázolja, valamint bemutatja a munkálatokat is. A kültéri pannókiállítás lejártát követően a fényképek a Szent Mihály-templomban kerülnek elhelyezésre. 

Toronymuzsikára is sor kerül augusztus 13-án (szombaton) 10:30-tól, majd ezt követően, kezdetét veszi az ünnepi megnyitó, melynek keretében a templom megáldásán és oltárszentelésen vehetnek részt (11 órától) az érdeklődők. 

Augusztus 18-án és 20-án orgonatúra veszi kezdetét – mindkét alkalommal 17 órától. 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Megosztás:

Leave a Reply