Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub

A DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub 2011-ben alakult, és azóta több mint 700 gyermekkel foglalkozott. Célja, hogy minél több gyerek számára – lányoknak és fiúknak egyaránt – biztosítson lehetőséget az állandó és szervezett mozgásra, hozzájárulva az egészséges életmód kialakításához. Emellett a klub labdarúgó képzéssel is foglalkozik, hogy felnőtt szinten is sikeres játékosokat neveljen. A DRIBLI EGyK Erdély első magyar nyelvű utánpótlás-nevelő labdarúgó egyesülete, amely nagy hangsúlyt fektet a szórvány vidékekre. Edzéseket tart Kalotaszentkirályon, Bánffyhunyadon, Marosvásárhelyen, Nagykárolyban és más helyszíneken. Jelenleg Szamosújváron és Besztercén több mint 50 gyermek vesz részt az edzéseken. A tömegsportos foglalkozásokon a mozgáskoordináció fejlesztése áll a középpontban, segítve a gyerekeket a sportban és más készségekben, mint a rajz vagy írás. A tehetséges gyerekeket a Dribli FC kiemelt csoportjába hívjuk, együttműködve a Székely Labdarúgó Akadémiával.



Dynamic Taekwondo Klub

A Dynamic Sportklub 1999-ben alakult Románia első taekwondo gyakorlói által, és 2024 decemberében ünnepli 25 éves jubileumát. A klub a Taekwondo WT területén az ország egyik vezető egyesülete, ahol eddig 77 sportoló szerezte meg a fekete övet 1 DAN-tól 5 DAN-ig. Céljuk a sport és a taekwondo népszerűsítése, valamint a koreai harcművészet szellemiségének terjesztése. A Dynamic Sportklub számos nemzeti és nemzetközi versenyen ért el kiváló eredményeket, és büszkén mondhatják, hogy egyetlen versenyről sem tértek vissza érem nélkül. Kolozsvár volt az első város Romániában, ahol 1990-től WT taekwondót gyakoroltak. A klub különös figyelmet fordít a társadalmi integrációra, anyagi lehetőségekkel nem rendelkező és mozgássérült gyermekek számára is programokat szervez. Edzéseiken a harmonikus fizikai fejlődés, a fegyelem és a tisztelet hangsúlyos szerepet kap. Mindenkit szeretettel várnak, aki szeretné profi és barátságos környezetben gyakorolni a WT Taekwondót.


Ebihalak egyesület

Az Ebihalak Egyesület 2011-ben alakult, és több mint 13 éve foglalkozik magyar gyerekek úszásoktatásával. Az oktatás a kolozsvári Babes parki Universitas uszodában zajlik, és a 4-15 éves korosztályt célozza meg. Az egyesület számára kiemelten fontos a gyerekközpontú oktatás, ahol több oktató dolgozik egyszerre annak érdekében, hogy minden gyerek a számára legmegfelelőbb szintű figyelmet és támogatást kapja.

Az Ebihalak Egyesület legfőbb célja, hogy a gyerekek megszeressék a vizet, és örömmel járjanak úszni, ne kényszerből. Az úszás szeretetének elültetése mellett az egyesület az úszástechnika fejlesztésére és a gyerekek vízbiztonságának növelésére is nagy hangsúlyt fektet. Az oktatás iskolaidőben délután 14 és 20 óra között zajlik, így a gyerekek könnyen be tudják illeszteni a tanulás melletti szabadidős tevékenységeik közé. Az Ebihalak Egyesület elkötelezett a gyermekek egészséges életmódjának és mozgás iránti szeretetének kialakítása mellett.



Erdély Ifjúsági és Sport Egyesület

Az Erdély Ifjúsági és Sport Egyesület 2011-ben alakult, és fontos szerepet játszik az erdélyi ifjúsági életben. Az egyesület az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia egyik ötletgazdája és fő szervezője. Fő tevékenységi területe az ifjúsági és sport rendezvények szervezése, mint a Beliș-tónál és a Tárnicai-tónál tartott triatlonok. Az évek során számos Erasmus+ programban vett részt, együttműködve lengyel, spanyol, német és magyar ifjúsági egyesületekkel, hogy tapasztalatot cseréljenek és közös projekteket valósítsanak meg. Az idei év strandröplabda bajnokságát az egyesület szervezi. Az egyesület nyitott minden izgalmas ötletre, amely segíti a fiatalok aktív életmódját és közösségi élményeit. Ha van hasonló ötleted, bátran keresd fel az egyesületet, és szervezzünk együtt valami különlegeset! Az Erdély Ifjúsági és Sport Egyesület elkötelezett az ifjúság és a sport iránt, és vár mindenkit, aki osztozik ebben a szenvedélyben.



Gebefügi Sportklub

A Gebefügi Egyesület egy sportos család által létrehozott klub, amely a természetjárás és szabadtéri tevékenységek széles skáláját kínálja minden korosztálynak. Programjaink között megtalálható az alpesi, telemark és akrobatikus síelés, valamint kalandos sítúrák. Sziklamászás során a természet kihívásaival szembesülve fejlesztheted bátorságodat és erőnlétedet. Úszás és vízisportok terén a víz adta szabadság élményével erősítheted fizikai kondíciódat, míg kerékpártúráinkon felfedezheted Erdély csodás tájait. Küldetésünk a sport és az aktív életmód népszerűsítése a természet adta lehetőségek kihasználásával. Erdélyi sportlegendaként ismert családunk célja, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fejlődési lehetőséget, legyen szó kezdőkről vagy haladó sportolókról. Ha csatlakozni szeretnél egy olyan közösséghez, amely a természet kalandjait keresi, a Gebefügi Egyesület tökéletes választás. Várunk szeretettel mindenkit, aki osztozik a természet és a mozgás iránti szenvedélyünkben.



Grünwald György-András

Grünwald György-András, Kolozsváron és az erdélyi kosárlabdában ismert nevén Grünwald Gyuri, több mint egy évtizede foglalkozik gyerekek kosárlabda oktatásával. Az egykori élvonalbeli játékos először Nagyszebenben, majd szülővárosában, Kolozsváron kezdte edzői pályafutását. 2012 óta a kolozsvári U-BT utánpótlásában dolgozik, három gyerekcsoporttal foglalkozva, köztük olyanokkal, akik csak a mozgás öröméért járnak edzésekre. Edzői filozófiájának középpontjában a gyermekek boldogsága és érdeklődésének fenntartása áll. Szeretettel és türelemmel tanítja a kosárlabda alapjait, miközben a gyerekeknek megtanítja, hogy a vereségekből tanulhatnak a legtöbbet. Grünwald számára fontos, hogy a gyerekek szeressék a sportot, függetlenül attól, hogy profi játékossá válnak-e. Bár az oktatási rendszer kihívásokat jelent a sportolás számára, Grünwald továbbra is elkötelezett az ifjúsági kosárlabda iránt.



Juniorul Sportklub

A Juniorul Sportklub Alapítvány Kolozsvár (ACSF Juniorul Cluj) egy 2015-ben alapított fociklub, amely Kolozsváron működik. Célja, hogy a labdarúgást összhangba hozza az oktatási és társadalmi tényezőkkel, modern nevelési modellt kínálva a fiatalok számára. A "Juniorul" név az ifjúságra utal, tükrözve a klub fő célkitűzéseit: a gyerekek megismertetését a labdarúgással és versenyképes játékosok képzését. A romániai labdarúgás egyik legnagyobb kihívása az utánpótlás biztosítása. Sok gyerek idejét a számítógépezés és az internet világa köti le, ahelyett hogy sportolnának. A Juniorul Sportklub kiváló edzéskörülményeket, játékosközpontú szellemiséget, életkornak megfelelő képzési rendszert, versenyeztetési lehetőségeket, valamint UEFA-képzett szakmai stábot kínál. Mottónk: "Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni" (Walt Disney). További információk a klub hivatalos honlapján találhatók: fotbaljuniorul.ro vagy a Facebook-oldalunkon.



Rupicapra hegyisportok Egyesület

A Rupicapra Hegyisportok Egyesület tagjai a hegyisportok és a természet szerelmesei, akik elkötelezettek amellett, hogy minél több emberrel megismertessék az aktív életmód örömeit. Rendezvényeikkel ösztönzik a mozogni vágyókat, hogy a szabad levegőt részesítsék előnyben, miközben különös figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekek körében is népszerűsítsék az egészséges életmódot.Futásgulyás Rupicapra módra: Hozzávalók: két karizom, két lábizom, hat hasizom és annyi energia, amennyit felvesz. A Rupicapra Hegyisportok Egyesülete meghív, hogy kóstolj bele a terepfutásba! Mozgasd át magad, és töltődj fel a nap hátralevő részére. Az egyesület eseményei nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a természetben sportolj, miközben fejleszted fizikai állóképességed és élvezed a közösségi élményeket. Csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg a hegyi sportok által nyújtott szabadságot és felfrissülést!



Steelwoman Fitness Klub

A Rupicapra Hegyisportok Egyesület tagjai a hegyisportok és a természet szerelmesei, akik elkötelezettek amellett, hogy minél több emberrel megismertessék az aktív életmód örömeit. Rendezvényeikkel ösztönzik a mozogni vágyókat, hogy a szabad levegőt részesítsék előnyben, miközben különös figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekek körében is népszerűsítsék az egészséges életmódot.Futásgulyás Rupicapra módra: Hozzávalók: két karizom, két lábizom, hat hasizom és annyi energia, amennyit felvesz. A Rupicapra Hegyisportok Egyesülete meghív, hogy kóstolj bele a terepfutásba! Mozgasd át magad, és töltődj fel a nap hátralevő részére. Az egyesület eseményei nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a természetben sportolj, miközben fejleszted fizikai állóképességed és élvezed a közösségi élményeket. Csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg a hegyi sportok által nyújtott szabadságot és felfrissülést!



Telemark Sportegyesület

A Telemark Sportegyesület több mint 20 éve szervez gyerektáborokat, köztük sítáborokat, kalandtáborokat, sporttáborokat és sziklamászó táborokat, valamint tematikus osztálykirándulásokat, például csapatépítéseket és erdei iskolákat. Célunk, hogy minél több gyereket kimozdítsunk a természetbe, és változatos programjaink révén új tapasztalatokat szerezhessenek.

2020 óta saját mászótermet működtetünk Kolozsváron, amelyet kimondottan gyerekek számára alakítottunk ki, hogy biztonságos és inspiráló környezetben próbálhassák ki a sziklamászást. Emellett cégek felkérésére csapatépítő tréningeket is tartunk, ahol a résztvevők erősíthetik a csapatmunkát és fejleszthetik a kommunikációs készségeket.

A Telemark Sportegyesület elkötelezett a fiatalok testi-lelki fejlődése mellett, és arra törekszünk, hogy minden programunk során maradandó élményeket nyújtsunk. Várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy velünk fedezzék fel a természet szépségeit és a sport kihívásait.



Tengu harcművészeti Központ

A Tengu Harcművészeti Központ egyedülálló lehetőséget kínál különböző harcművészeti stílusok tanulmányozására. Több mint 15 éve foglalkozunk a harcművészetek oktatásával, gyakorlásával és népszerűsítésével, célunk a fizikai kondíció, önvédelem, valamint mentális és spirituális fejlődés támogatása. A Tengu Központban nincs életkorhoz vagy sporttapasztalathoz kötve a részvétel, így bárki csatlakozhat kurzusainkhoz.

Oktatási programjaink hangsúlyozzák a fegyelmet, tiszteletet és komoly edzést, miközben a sportteljesítmény és mentális fejlődés is központi szerepet kap. Modern létesítményeink, köztük edzőterem, dietetikai kabinet, ring és egyéb felszerelések, ideális környezetet biztosítanak a gyakorláshoz. Dietetikai kabinetünk személyre szabott táplálkozási programokkal segíti a sportolókat. Harcosként a központban elsajátíthatod a versenyszerű harcművészeteket, miközben a saját korlátaiddal és a mindennapi élet kihívásaival is megküzdesz.



Therapy Time

A Therapy Time közelebb hozza a masszázs terápiás ajándékát. Küldetésünk, hogy a masszázs jótékony hatásaival fokozzuk az egyének jóllétét és eredményességét a munkahelyükön. Hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy pillanatnyi nyugalmat a mindennapi felgyorsult világunkban, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan élményt nyújtsunk, amely testet, elmét és lelket egyaránt táplál.

Képzett masszázsterapeutáink révén tapasztalhatod meg a tökéletes ellazulást és felfrissülést. Személyre szabott, egyedi szolgáltatásaink révén oldjuk a feszültséget, csillapítjuk a fájdalmat és javítjuk az általános közérzetet. Választhatsz a klasszikus svédmasszázs, a japán módszerek és számos más technika közül. Gondoskodj magadról, és használd ki a masszázs gyógyító előnyeit az irodádban, otthonodban vagy különböző eseményeken, például konferenciákon, csapatépítőkön és fesztiválokon.



Tollaslabda Klub

A Therapy Time közelebb hozza a masszázs terápiás ajándékát. Küldetésünk, hogy a masszázs jótékony hatásaival fokozzuk az egyének jóllétét és eredményességét a munkahelyükön. Hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy pillanatnyi nyugalmat a mindennapi felgyorsult világunkban, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan élményt nyújtsunk, amely testet, elmét és lelket egyaránt táplál.

Képzett masszázsterapeutáink révén tapasztalhatod meg a tökéletes ellazulást és felfrissülést. Személyre szabott, egyedi szolgáltatásaink révén oldjuk a feszültséget, csillapítjuk a fájdalmat és javítjuk az általános közérzetet. Választhatsz a klasszikus svédmasszázs, a japán módszerek és számos más technika közül. Gondoskodj magadról, és használd ki a masszázs gyógyító előnyeit az irodádban, otthonodban vagy különböző eseményeken, például konferenciákon, csapatépítőkön és fesztiválokon.



Tóth Ildikó Ilona



Vízi Sándor

Vizi Sándor a kosárlabda világának kiemelkedő alakja, akit a hárompontos dobások mestereként ismernek, és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem tanársegédjeként dolgozik. Kolozsváron született, ahol édesapja, Vizi Imre, a román kosárlabda egyik emblematikus alakja volt. Sándor pályafutása során több mint 400 nemzetközi versenyt nyert meg a hárompontos dobások kategóriájában, és számos más sportágban is jeleskedik, például az úszásban és a vízilabdában.

Sándor a BBTE Testnevelés és Sport Karán kosárlabdát és kézilabdát oktat a sportszakos hallgatóknak, emellett fitnesz- és testnevelésórákat tart más karok diákjainak. Úgy véli, a sport és az oktatás egyaránt fontos, és a gyerekeket már korán meg kell ismertetni a sportokkal. Elhivatottan dolgozik a sport iránti szenvedélyén, és tanácsaival szívesen segít azoknak, akik hozzá fordulnak. Ő a kosárlabda és a sport szerelmeseinek példaképévé vált, és elkötelezett amellett, hogy tanítványait a legjobban felkészítse a jövő kihívásaira. A kosárlabda mellett az úszás, vízilabda és más sportágak iránt is szenvedélyesen érdeklődik



Watch Out Tájfutó Sportklub

A Watch Out Tájfutó Sportklub szenvedélyes sportolók tudásából és vágyából született, akik hisznek abban, hogy a tájfutás egy csodaszép, erőt és önbizalmat adó sport. Küldetésünk, hogy minél több emberrel megismertessük ezt a tevékenységet, ezért edzéseket, táborokat, versenyeket és iskolán kívüli foglalkozásokat szervezünk. A tájfutás élménye, ahol térképpel a kézben pontokat keresünk, mindenkit lenyűgöz.

Elsődleges célcsoportunk a 8-12 éves korosztály, de szívesen látunk minden érdeklődőt, szülőket és testvéreket is, hiszen a tájfutás csodálatos családi élményeket kínál. Klubunk célja, hogy olyan sportolókat neveljünk, akik hazai és nemzetközi versenyeken is kiválóan szerepelnek. Ennek érdekében térképes és fizikai edzéseket, edzőtáborokat és egyéni fejlesztőprogramokat biztosítunk. Látogassatok el a Magyar Napok Sportrendezvényén tartott bemutatónkra, akár egyénileg, akár családosan!