Teljes hétvégi programmal várják a sportolni vágyó családokat a 15. Kolozsvári Magyar Napok szervezői a Iuliu Hațieganu Sportparkba. Amellett, hogy számos izgalmas sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők, a Dribli megszervezi tizedik családi focibajnokságát is. 

Az elmúlt években is sokakat mozgásra hívó KMN Családi Sportnap idén „sporthétvégévé” bővült. Minden érdeklődőnek lehetősége van szombaton és vasárnap (augusztus 17-én és 18-án) is részt venni a délelőtt tíz órától induló programsorozat tevékenységein.

 A Kincses Kolozsvár Egyesület, az Orosz Alapítvány, a Tectum Egyesület és a Jubileum 700 Egyesület olyan eseménysorozatot állított össze, amely a csapatsportok és az egyéni sportágak rajongóit is egyaránt megmozgathatja. A Iuliu Hațieganu Sportparkban a főszervezők mellett jónéhány sportegyesület gondoskodik a szervezett és biztonságos körülményekről.

Számos eseményt szervez a hétvége folyamán a SteelWoman Fitness Klub, többek között családi tornát, piláteszt és mozgással teli gyerekjátékokat. Idén harcművészeti bemutatóval is készültek a szervezők, amelyet a Dynamic Taekwondó klub tart.

A program során számos szakember segít a résztvevőknek megismerkedni egyes sportágakkal. Tóth Ilona Ildikó mindkét nap tart teniszoktatást családoknak, Vizi Sándor pedig a 3×3-as kosár- és dobóversenyeket fogja felügyelni.

Ezúttal is a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub családi bajnoksága koronázza meg a programsorozatot. A vasárnap 5 órától kezdődő minitornán négy főből álló csapatok játszanak egymással a trófeáért.

Egyes hétvégi programokon és versenyeken való részvételhez regisztrálniuk kell a résztvevőknek, amit a Magyar Napok oldalán, a programpontok leírásainál tehetnek meg az érdeklődők.

Gebe Zoltán