Idén először vehetik birtokba teljes hosszában a Farkas utcát a magyarnapozók. Szerdától a Múzeumok sétánya és a Romkert mellett tematikus sátrak programjai is várják itt a látogatókat.

Az elmúlt évek sikeres felújítási munkálatait követően, ebben az évben is tartogat újdonságot a Kolozsvári Magyar Napok résztvevői számára az ikonikus helyszínné vált Farkas utca. Idén teljes hosszában elfoglalhatják az esemény résztvevői, akiket rengeteg érdekes programmal várnak a szervezők.

Ismét (interaktív) foglalkozásokkal készülnek az utcában felállított sátrakban a Kárpát-medence múzeumai – a Múzeumok sétányának keretében. A tudomány iránt érdeklődőknek a BBTE-sátorban, az irodalomkedvelőknek pedig a Helikon-sátorban szerveznek programokat. Lehetőség lesz továbbá ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére is a Promedical Center jóvoltából.

Ebben az évben is középkori életképeket teremt a Romkertben a Salina Compania, amely íjászattal, vívásbemutatókkal, búzaőrléssel és lepénysütéssel is készül. A résztvevő gyerekek jónéhány játékot és ügyességi feladatot is kipróbálhatnak a helyszínen, továbbá ugyanitt óriáshomokozóval várja őket a Mikó Óvoda.

A rutinos magyarnapozók már azt is megszokhatták, hogy a Farkas utcába torkolló kisutcákban különböző vásárokban nézelődhetnek. Szerdától az Erdélyi Kézműves Céh szervezésében több mint száz kézműves mester és helyi termelő portékáit tekinthetik meg a Farkas utca látogatói, és minden délelőtt – 11 órától – nyitva áll az olvasni vágyók előtt a Színház utcában berendezett könyvvásár is.

Gebe Zoltán