A Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt szervezett a Báthory István Elméleti Líceumban Egészség Napokat a Kincses Kolozsvár Egyesület, az Egészség Ház és Halasági-Csibi Egyesület.

A gyógynövények otthoni alkalmazása a XXI. században egyre elterjedtebb. Számos üzletből beszerezhetőek manapság gyógynövények és fűszernövények, amelyek alkalmazásával kiküszöbölhető a mindenkori gyógyszerhasználat.

Augusztus 21-én másfél órán keresztül ismerkedhettek az érdeklődök a különféle gyógy- és fűszernövényekkel a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében. A Hargita megyei Orotváról származó Flórián Albert családja, pontosabban a nagyszülők, Csibi Imre és Anna néni itt kezdtek el foglalkozni gyógynövényekkel az 1970-es években. A család, a nagyszülők által hátrahagyott tudást és tapasztalatokat ötvözve a népi hagyományokkal és a modern orvoslás felfedezéseivel folytatják ma is a gyógynövények gyűjtését, termesztését, feldolgozását és népszerűsítését.

Az orvosi citromfű, a galagonya, a málnalevél és a kankalin tökéletes nyugató hatással bíró gyógynövények, amelyek beszerzése egyszerű és pénztárcabarát. Az immunerősítésre és a légutak tisztítására alkalmas bíbor kasvirág, kakukkfű, borsmenta, orvosi zsálya és a lándzsás útifű mind tea formájában, mind kapszulák formájában is kifejti jótékony hatásait. A szálastea készítmények egyszerűsége, hosszan tartó fogyasztása során, jótékony hatásait kifejtve találja meg a kapcsolatot egészség és természet között.

Kasler Viktor