Adatkezelési tájékoztató

Ezen dokumentum célja, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtson arról, hogy a https://magyarnapok.ro honlapon (a továbbiakban Honlap) a kapcsolati űrlap használata, a Kincses Kolozsvár Egyesület hivatalos, a 2022. évi Kolozsvári Magyar Napok programjainak megjelenítésére, Kolozsvár látványosságainak bemutatására, valamint interaktív Kolozsvár térkép megjelenítésére szolgáló mobil applikáció (a továbbiakban: Applikáció) használata, illetve a 13. Kolozsvári Magyar Napokon (a továbbiakban Esemény) való részvétel milyen adatok kezelésével járhat, hogyan tároljuk és miként osztjuk ezeket.

1. Az adatkezelő
A Kincses Kolozsvár Egyesület (a továbbiakban Adatkezelő) elkötelezett az Önről gyűjtött információk megfelelő kezelése iránt, ideértve különösen azokat az adatokat amelyek a természetes személyeket azonosítják vagy azonosíthatják (a továbbiakban adatok).

2. A kapcsolati űrlap használata során gyűjtött adatok
A kezelt adatok kategóriái A kapcsolati űrlap (magyarnapok.ro/2022/kapcsolat) használata következtében a következő adatok kerülnek rögzítésre: név, e-mail és az üzenetdoboz tartalma.

Az adatok felhasználása
A fent említett adatokat az Ön kérdésének/kérésének megválaszolása, illetve a felhasználók megfelelő informálása érdekében kezeljük.

Az adatok továbbítása
Az adatkezelő nem értékesíti a gyűjtött adatokat. Az adatok továbbítása a következő esetekre korlátozódik:
Az adatkezelő beszállítói, mint például a web-hosting cégek, e-mail szolgáltatók, elemző vagy információtechnológiai szolgáltatók lehetnek az adatok címzettjei.
Továbbá, a hatályos romániai jogszabályoknak vagy más alkalmazandó előírásoknak megfelelően, az adatok címzettjei a bűnüldöző vagy egyéb kormányzati szervek lehetnek.

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő arra vonatkozó jogos érdeke, hogy az Esemény résztvevőinek megfelelő tájékoztatást és segítséget tudjon nyújtani.

3. Az applikáció használata során gyűjtött adatok és felelősségvállalás

Az applikációban található térkép használatának feltétele, hogy Ön hozzájáruljon a helymeghatározáshoz kapcsolódó személyes adatai feldolgozásához. Az applikáció használata során ily módon megadott személyes adatok a mindenkori törvényes előírások betartásával kerülnek kezelésre, azok harmadik fél számára nem adhatók át, és kizárólag a szolgáltatás működtetéséhez szükséges mértékben használhatók fel.
Az applikációban megjelenő információkat rendszeresen frissítjük, de nem vállalunk felelősséget az információk pontosságáért, időszerűségéért.
Az applikációban tájékoztató jelleggel jelennek meg gazdasági egységek, ezek megjelenítéséért semmilyen anyagi vagy bármely más ellenszolgáltatásban nem részesülünk.
Az applikációban a történelmi magyar helyneveket, megnevezéseket tüntettük fel, amelyek eltérhetnek a hivatalos helynevektől, megnevezésektől. Az ebből adódó esetleges navigációs problémák miatt nem vállalunk felelősséget.

4. A 13. Kolozsvári Magyar Napok során kezelt adatok

A kezelt adatok kategóriái
Az Esemény során az Adatkezelő megbízásából fényképek és videófelvételek készülnek.
Amennyiben részt vesz az Eseményen, az Ön felismerhető képmása is szerepelhet ezeken a felvételeken.

Az adatok felhasználása
Az Adatkezelő a videókat és/vagy a fényképeket nyomtatott, elektronikus és web-alapú formátumban is felhasználhatja reklám, beszámolás és archiválás céljából.

Az adatok továbbítása
A fényképek és videófelvételek a következő nyilvános oldalakon kerülnek közzétételre: az Adatkezelő hivatalos honlapján (magyarnapok.ro); Facebook (fb.com/magyarnapok és fb.com/zilelemaghiarecluj); Instagram: (instagram.com/magyarnapok); Youtube csatornán (youtube.com/user/kolozsvarmagyarnapok);

Az adatkezelés jogalapja
Az Esemény során készült fényképek és videók kezelése az adatkezelő jogos érdekén alapszik.
Amennyiben nem szeretné, hogy képmása szerepeljen a fényképeken/videóanyagokon, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

5. Az adatok tárolása
Az adatok tárolása a fent említett célok megvalósításáig, illetve a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséig történik.

6. Az érintettek jogai
Amennyiben a hozzáféréshez, helyesbítéshez, törléshez való jogát vagy más az Általános adatvédelmi rendeletben meghatározott jogát szeretné érvényesíteni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az Adatkezelővel a következő címen: kolozsvar @ magyarnapok.ro.

7. Az Adatkezelési tájékoztató frissítése
Jelen tájékoztató utolsó frissítésének dátuma: 2022. augusztus 11. Időről időre ennek tartalma felülvizsgálatra kerül. Annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást kapjon a személyes adatok kezelését érintő változásokról, ajánlott időközönként ezen oldal meglátogatása.

Várjuk kérdéseit, észrevételeit a [email protected] e-mail címre.