Vigyázzunk egymásra a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt!

A Kolozsvári Magyar Napok mára a Kárpát-medencei magyar közösségünk egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Ezt igazolják az elmúlt évek részvételi adatai és az a sok pozitív visszajelzés is, amit a résztvevőktől kaptunk. Közösségünk méltán érdemelte ki az általános elismerést példaértékű, civilizált magatartásával, az egybetartozás érzésének egymásra odafigyelő megélésével.

Külön öröm számunkra, hogy a mögöttünk lévő világjárvány-sújtotta években is sikerült – az érvényben lévő egészségügyi óvintézkedések betartásával – megszerveznünk a Magyar Napokat, a résztvevők pedig a tőlük megszokott fegyelmezettséggel és együttműködésre való hajlandósággal viszonyultak a mindannyiunk biztonságát és egészségét szolgáló intézkedésekhez.

Szerencsére a sokunk életét gyökerestől felforgató korlátozásokkal már nem kell számolnunk, a Magyar Napok programhelyszínei szabadon látogathatók, így ennek szellemében, illetve tekintettel arra, hogy a hét folyamán – főként a koncertek idején – várhatóan nagy tömeg gyűl majd össze a szabadtéri rendezvényeken, fontos, hogy

TARTSUK TISZTELETBEN A BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEKET.

Ez jelenti a garanciát arra, hogy rendezvényünket az elkövetkezőkben is meg tudjuk szervezni.

Vigyázzunk továbbra is egymásra, kiemelt módon pedig a rendezvényt látogató gyermekekre és az idősebbekre!

A rendezvény teljes területére és ideje alatt szigorúan tilos bármilyen közbiztonságot, mások testi épségét veszélyeztethető tárgyat hozni.

Kérjük, kisgyermekkel, csecsemővel, illetve gyerekkocsival ne menjenek a tömeg sűrűjébe.

Javasoljuk, hogy ha kisgyermekkel érkeznek, tüntessék fel egy papiroson/kitűzőn a nevét, a szülők, rokonok telefonszámát, és helyezzék el azt a gyermek zsebében. Ha valaki eltűnt gyereket talál, kérjük, kísérje az információs pontok valamelyikéhez.

A zárógála idejére az idős, illetve mozgáskorlátozott vendégeink számára ülőhelyet tartunk fenn. Ezek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A fiatalabbakat arra kérjük, ne foglalják el az ülőhelyeket, illetve adják át helyüket az idősebbeknek. Igény esetén az idősebbek hozhatnak magukkal ülőalkalmatosságot.

A rendezvény területére háziállatot behozni nem ajánlott. Amennyiben ez elkerülhetetlen, akkor a gazda szájkosárral, pórázon vagy ketrecben köteles tartani házi kedvencét, és gondoskodnia kell az állat higiéniájáról.

A szemetet csak az erre kijelölt helyekre dobjuk, beleértve a cigarettacsikkeket is.
A kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás – a hatályos törvények értelmében – a rendezvény területén szigorúan tilos!

Vigyázzunk a közterületen elhelyezett térelemekre, beleértve a Mátyás-szoborcsoportot is!
Kérjük, a talált tárgyakat az információs pontoknál adják le! Az elveszett tárgyakat ugyanitt lehet bejelenteni, illetve elvenni, ha valaki megtalálta és leadta.

A rendezvény területén egészségügyi ellátó hely, rendőrség és számos információs pont áll vendégeink rendelkezésére. Bármilyen gond, provokáció esetén forduljon a helyszínen lévő rendvédelmi szervekhez vagy a szervezőkhöz. Kérjük, a rendbontást kerülve vegyen részt programjainkon!

Kérjük, hogy csak a kijelölt illemhelyeket használják!

Ha sérült, bajba jutott embert lát környezetében, kérjük, jelezze ezt a Főtér szélein található kiszolgáló pontoknál, illetve értesítse a helyszínen állomásozó mentőszolgálatokat!

Elsősegély-sátor szerdától vasárnapig az Apáczai Csere János Elméleti Líceum udvarában.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Jó szórakozást kívánunk!

A szervezők fenntartják az esetleges műsorváltozás jogát.