A rendezvényről

A Kolozsvári Magyar Napok Erdély legnagyobb kulturális fesztiváljaként nem csak egy évről évre egyre nagyobb tömegeket vonzó programsorozat, hanem egyben az erdélyi és Kárpát-medencei magyar kulturális élet seregszemléje is.

A több száz programon és több tucat fesztiválhelyszínen résztvevők megismerkedhetnek saját kulturális kincseinkkel, rég nem látott ismerősökkel találkozhatnak, s a bő egy hét során közösen vehetnek részt a legkülönbfélébb programpontokon. A különböző rendezvények sokszínűsége évről-évre bizonyítja: fejlődő, életerős és értékteremtő közössége vagyunk a Kárpát-medencének.

A Kincses Kolozsvár Egyesület tagjaiként úgy gondoljuk, e közösségépítő munka révén nem csak a nyári programkínálatok sorát gazdagíthatjuk, de remek alkalom nyílik arra is, hogy – immár tizedik alkalommal – megmutassuk kultúránkat, sajátos szokásainkat és történelmi hagyományainkat a velünk együtt élő románságnak is. Meggyőződésünk, hogy egymás megismerése az együttélés alapfeltétele. Mindezeken túl, ha sikerül Kolozsvárt a maga sokszínűségében bemutatnunk, rámutatva a történelmi hagyományok biztos talaján álló és a soha nem nyugvó város jövőt ígérő fejlődésére, közös álmunk válhat valóra, s a kincses városban maradnak fiataljaink, családot alapítva és közösségünket gyarapítva.

Az, hogy rendezvényünk jubileumi, tizedik kiadásához érkezett és meghatározója a Kárpát-medencei kulturális életnek, illetve hogy a Kolozsvári Magyar Napok mintájára Erdély egyre több városában is magyar napokat megszervnek, azt bizonyítja, hogy hiánypótló volt kezdeményezésünk.

Az évről évre gazdagodó programkínálat minden korosztály számára tartalmas és minőségi kikapcsolódást biztosít. A bő egy hét során belakjuk Kolozsvár tereit, megnyitjuk intézményeink kapuit, s olyan – eldugott vagy kevésbé látogatott, ám a Kolozsvár-életérzéshez ezer szállal kötődő – helyszínek telnek meg élettel, melyek nélkül nem lehetne fesztiválunk az, ami: a város és az itt élők közös ünnepe.

Szeretettel várunk mindenkit augusztus 17-25. között programjainkon, melyekről részletesebb tájékoztatást kaphatnak honlapunkon, valamint a rendezvény Facebook-oldalán.

 

A találkozás reményében,

a szervezők.