Regulamentul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj

Să avem grijă unii de alții!

Pe parcursul anilor trecuţi, Zilele Culturale Maghiare din Cluj s-au afirmat treptat ca una dintre cele mai cuprinzătoare şi populare serii de evenimente culturale organi- zate în sânul comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Datele privind participarea din ultimii ani şi numărul mare de semnale pozitive primite din partea publicului confirmă acest fapt. Având în vedere comportamentul exemplar, civilizat, respectiv sentimentul de solidaritate şi atenţia reciprocă manifestate de participanţi, comunitatea maghiară clujeană a dobândit pe bună dreptate recunoaşterea generală de care se bucură.

Ediţia din acest an a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va diferi însă în multe privinţe de cele obişnuite. Din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, am introdus măsuri de precauţie stricte ‒ în concordanţă cu reglementările adoptate de autorităţi ‒ şi am renunţat la manifestările tradiţionale, care atrag mase mari de oameni. Noile reglementări, ce intră în vigoare, au menirea de a garanta siguranţa membrilor publicului.

Prin urmare, vă rugăm să citiţi cu atenţie Regulamentul de mai jos şi să respectaţi întru totul prevederile acestuia.

Ca şi în cazul altor activităţi ale vieţii cotidiene, purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie şi la manifestările organizate în timpul Zilelor Culturale Maghiare din acest an.

  • În momentul sosirii la faţa locului, participanţilor la programele oferite li se va lua ‒ în mod obligatoriu ‒ temperatura corporală. În plus, ei vor trebui să-şi dezinfecteze mâinile.
  • Participarea la programele din cadrul Ediţiei a XI-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va fi condiţionată de înregistrarea prealabilă a celor interesaţi. Doritorii vor trebui să obţină bilete gratuite nominale. Acestea vor putea fi procurate online ‒ accesând pagina de internet creată în acest scop ‒ sau personal de la casa de bilete a festivalului. (Pentru câteva programe înregistrarea se face prin e-mail.)
  • În scopul evitării aglomeraţiei şi a formării unor mase de oameni potenţial periculoase pentru sănătate, rugăm membrii publicului să participe la fiecare program în parte doar pe baza biletului de intrare valabil pentru evenimentul respectiv.
  • După terminarea fiecărui program în parte, spectatorii vor părăsi în mod obligatoriu acea locaţie pentru a permite organizatorilor să dezinfecteze perimetrul.
  • În ceea ce priveşte manifestările desfăşurate în cadrul festivalului, biletele gratuite nu vor putea fi ridicate sau procurate la faţa locului. Însă numărul de scaune/ locuri vacante (bilete disponibile) va putea fi urmărit în permanenţă prin intermediul paginii de internet create în acest scop.
  • Organizatorii vor asigura participanţilor la evenimentele festivalului locuri pe scaune. Numărul acestora şi distanţa dintre ele vor fi conforme prevederilor legale în vigoare.
  • În cazul spectacolelor din Piaţa Unirii, persoanele cu dizabilităţi motorii vor beneficia de scaune separate, rezervate.
  • Introducerea oricăror obiecte, care pun în pericol siguranţa publică sau integritatea fizică a celorlalţi, este strict interzisă pe toată durata festivalului şi referi- tor la fiecare dintre perimetrele alocate desfăşurării programelor.
  • Introducerea animalelor de companie în perimetrele rezervate desfăşurării programelor este contraindicată. Dacă acest lucru devine inevitabil, stăpânul animalului este obligat să îl prevadă cu botniţă şi lesă sau să-l transporte într-o cuşcă. Totodată, proprietarul va asigura şi igiena animalului său de companie.
  • Deşeurile se vor arunca numai în locurile special amenajate în acest scop.
  • Fumatul este interzis în perimetrele rezervate desfăşurării programelor.
  • Vă rugăm să protejaţi obiectele de decor şi monumentele aflate pe domeniul public al municipiului, inclusiv statuia ecvestră a Regelui Matia Corvinul.
  • Vă rugăm să predaţi eventualele obiecte pe care le găsiţi la standul de informaţii (Info Point). Obiectele pierdute vor putea fi recuperate tot din acest loc.
  • Participanţii la programe vor fi beneficia de asistenţă la punctul de prim-ajutor şi standul de informaţii, precum şi din partea unor echipaje de poliţie. În cazul apariţiei unor probleme sau a eventualelor provocări, vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor de ordine publică sau organizatorilor care se află la faţa locului. Vă rugăm să participaţi la programe evitând tulburarea ordinii publice.
  • Vă rugăm să folosiţi numai WC-urile şi toalete publice destinate manifestărilor.
  • Dacă întâlniţi persoane rănite sau care au probleme (alarmante) de sănătate, vă rugăm, comunicaţi acest fapt persoanelor de la punctele de deservire situate la marginile Pieţei Unirii, sau anunţaţi echipajele de salvare aflate la faţa locului.
  • Cortul de prim-ajutor asigurat de Promedical Center va fi amplasat în Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată din strada Mihail Kogălniceanu.
  • Spre deosebire de anii precedenţi, anul acesta nu vom avea posibilitatea să oferim spre vânzare publicului mâncăruri şi băuturi. Prin urmare, participanţii vor trebui să-şi asigure din timp mâncarea şi băutura.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi pentru cooperare! Vă dorim distracţie plăcută!