A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület tevékenységének bemutatása

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület tevékenységének bemutatása és beszélgetés
Előadást tart a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület elnöke, Péntek János akadémikus, nyelvészprofesszor. Az előadást kötetlen beszélgetés követi.
Örömmel nyugtázhatjuk, hogy egyre több intézmény és program foglalkozik a fiatal magyar tehetségek támogatásával. Első volt ebben az az idén huszadik támogatási évét záró program, amelyet a Nyilas Misi Egyesület vállalt fel Erdélyben. Ez a program ma is egyedülálló abban, hogy nem az elit tehetségeket karolja fel, hanem a szociálisan hátrányos helyzetű esélyteleneket. Őket segíti ösztöndíjjal és mentorálással, hogy sikeresen érettségizzenek, és esélyük legyen az egyetemi diploma megszerzésére. A program működtetői olyan magánszemélyek, akik folyamatosan vállalják az ösztöndíjak biztosítását. A civil támogatók felajánlásaiból (alapprogramjában) az egyesület közel kétszáz tanuló számára nyújt ösztöndíjat, de az alapprogramból „kinőtt” egyetemisták felsőfokú tanulmányait is segíti. A több mint háromszáz támogató közül sokan erdélyiek, legtöbbjük azonban külföldön él, onnan pártfogol személyesen egy vagy több romániai magyar fiatalt. Az ösztöndíjprogramba való bekerülés pályázat útján lehetséges, ám ha valaki egyszer elnyeri az ösztöndíjat, arra több éven keresztül jogosult, akár egészen tanulmányai befejezéséig.
A tehetségtámogató program eddigi eredményeiről, a támogató- és ösztöndíjas toborzás kihívásairól, illetve további céljairól tart előadást az egyesület elnöke, Péntek János akadémikus, nyelvész professzor. Az előadást kötetlen beszélgetés követi.

Megosztás:

Dátum

2023. aug. 17.

Időpont

16:00 - 18:00

Helyszín

Bocskai-ház - Mátyás király u. 4. sz.
Strada Matei Corvin 4, Cluj-Napoca 400112

Főszervező

Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület

Leave a Reply