Árnyak színháza

Árnyak színháza
színlap

„Volt egyszer egy városka, a városkának volt számtalan girbe-gurba utcája, boltja, postahivatala és… egy takaros kis színháza…”

Ebben a városkában élt és ebben a színházban dolgozott Ophélia kisasszony mint színházi súgó. Számos évadot végigizgult a színészekkel együtt, mindig ügyelve arra, „nehogy megakadjon az előadás”. Ám egy napon a színházacska megszűnt, a színészek szétszéledtek, és Ophélia magára maradt. Magányában, egy este, árnyak látogatták meg: az általa jól ismert szerepek és szereplők árnyai. Ophélia játszani kezd velük, sorra feleleveníti a régi előadások hangulatát. Az árnyak mindenhova elkísérik: a piacra, az utcára, a sétatérre. A városka lakói összesúgnak az idősödő hölgy háta mögött: nincs az rendjén, hogy valaki folyton árnyakkal diskurál. Ophéliának nincs továbbá maradása a városkában, úgy dönt, útra kel, és megteremti az Árnyak Színháza vándortársulatot. Árny-barátai lelkesen segítenek ebben, és hamarosan összeáll a produkció.

Hosszú útra indulnak, kezdetben vonaton, majd automobilon. A társulatot és az előadást a gyerekek és a felnőttek minden országban, minden városban szeretettel fogadják. Eljutnak az óceánig, sőt még azon is túl: Amerikába. A siker nem vakítja el Ophéliát: az marad, aki volt, egyszerű súgó, aki soha nem jelenhet meg a rivaldafényben és a reflektorok kereszttüzében. Egy este egy újabb árny kopogtat és kér bebocsátást a truppba. Ő is, akár minden másik árny, szíves fogadtatásban részesül, noha Ophélia tudja, hogy az új árnyat úgy hívják: Halál. Ophélia, a Halál segítségével, végre azzá válhat, ami örök életében lenni szeretett volna: árnnyá. És az Árnyak Színháza, egy új szereplővel bővülve, újabb turnéra indul, egy mennyei színházba, hogy az ottaniak is megismerhessék ezt az előadást.

Bemutató időpontja: 2022. december 23.
Helyszín: Puck Bábszínház
Alsó korhatár: 4+
Az előadás időtartama: 40’

Rendezte és dramatizálta: Rumi László
Díszlettervező: Molnár Jacqueline
Zeneszerző: Bakos Árpád m.v
Rendezőasszisztens: Urmánczi Jenő

Előadják: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás

Közreműködik: Horváth Jonathán

Hangosító: Domokos Előd
Világosító: Almási Attila
Díszletező: Balog Ferencz, Horváth Jonathán
Ügyelő: Kovács Ferenc

Jegyvásárlás a bábszínház pénztáránál.

Megosztás:

Dátum

2023. aug. 17.

Időpont

12:00 - 13:00

Helyszín

PUCK Bábszínház - Király u. 23. sz.
Strada Ion I. C. Brătianu 23, Cluj-Napoca 400000

Főszervező

PUCK Bábszínház

Leave a Reply