Kincses Kolozsvár Kalendáriuma könyvbemutató a szerzők résztvételével

Az évről évre új kiadással jelentkező Kincses Kolozsvár Kalendáriuma nemcsak az egész évre való, bőséges olvasnivalónak, hanem jeles évfordulóinknak is gyűjteménye. A nagy népszerűségnek örvendő kiadvány végigvezeti olvasóját a kincses város régmúltján, hogy a jelenbe megérkezve hirdesse: Kolozsvár magyarsága életerős közösségként kutatja múltját és építi jövendőjét.

Petőfi Sándor, Bánffy Miklós, Márton Áron – csak néhányan azon történelmi elődeink közül, akikről megemlékezik az idei kalendárium, miként részletes ismertetőjét nyújtja a kincses város jó néhány épített örökségének, terének és utcájának, különös figyelmet fordítva az épp a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt újra birtokba vehető Farkas utcára is.

A szerkesztők bíznak benne, hogy az a több mint 500 oldal, melynek fellapozására vállalkozhatnak a kalendárium olvasói, jó néhány érdekességgel is szolgál majd Erdély fővárosáról, s ha ez valóban így lesz, akkor az egyedül a kötet szerzőinek érdeme, akik szakértelmükkel, odaadó és nem múló Kolozsvár-szeretetükkel ismét olyat alkottak, mellyel teljes közösségünket megajándékozták.

Megosztás:

Dátum

2023. aug. 13.

Időpont

16:00 - 17:30

Helyszín

Bánffy-palota / Kolozsvári Művészeti Múzeum - Főtér 30. sz.
Piața Unirii 30, Cluj-Napoca 400000

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

További szervezők

KMN Egyesület

Leave a Reply