UniCante goes Jazz

A kolozsvári UniCante egyetemi kórust 2009 őszén alapította egy igencsak színes diáktársaság Fekete Miklós vezetésével. A bölcsészettudományi, építészeti, újságírói, gyógypedagógiai, óvó-tanítói, közgazdasági, mérnöki, informatikai, biológiai, kémiai, politikatudományi, teológiai, művészettörténeti és zeneművészeti karok hallgatóit és végzettjeit elsősorban az éneklés öröme, a rendszeres keddi kóruspróbák, a táborok és a kóruskoncertek kötik össze.
A reneszánsz művektől a kortárs magyar és idegen nyelvű alkotásokig minden olyan komolyat-vidámat, egyházit-világit, régit-újat, hangzatosat-fülhegyezőt szívesen énekelnek, ami örömmel tölt el, és igényes kórus muzsikának számít.
Az UniCante goes JAZZ kórusunk legfrissebb és egész fülhegyezősre élezett kórusprojektje. Az UniCante egyetemi kórus Trozner Szabolcs jazz-zongoristával, Kozma Andor jazz-bőgőssel és Bölöni Anna ütőhangszeressel ismert dallamok jazzharmóniákká dúsított átdolgozásait szólaltatja meg. Szólót énekel Gherman Cristina és Rémán Roland-Róbert. A kórust Fekete Miklós irányítja.

Megosztás:

Dátum

2023. aug. 17.

Időpont

18:00 - 19:30

Helyszín

Redut / Erdélyi Néprajzi Múzeum - Unió u. 21. sz.
Strada Memorandumului 21, Cluj-Napoca
Kategória

Főszervező

UniCante kórus

Leave a Reply