Magyarország Főkonzulátusának sátra és Turisztikai vásár

Magyarorszag Főkonzulátusának sátra és a Turisztikai vásár csütörtöktől vasárnapig várja a kedves látogatókat a Farkas utcában 11–19 óra között.

A látogatók különböző hungarikumokat kóstolhatnak, valamint érdekes tevékenységekben vehetnek részt, amelyek közül néhány:

Gyulai kolbászkóstolás. A gyulai kolbász (vagy gyulai páros kolbász) hungarikum, amely meghatározott, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző alapanyagokból készül, eredet-védett, azaz csak Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül előállított, fűszeres kolbászféleség.

A gyulai kolbász mellé finom gyulai pálinkát lehet kóstolni.

Beregi szilvalekvár-kóstolás. Szabolcs–Szatmár–Bereg bőven termő gyümölcsöseiben érlelődik a híres szatmári és beregi szilva, amely kiemelt helyet foglal el e vidék gasztronómiai hagyományaiban.

Lépőkő érzékelő korongok – az egyensúlyérzék, a reflex, a mozgásfejlesztés elsajátítása játékosan. Nagyon hasznos és kreatív játék a gyerekek számára. A különböző méretek és színek elvarázsolják a gyerekeket. A megváltozott magassági és távolsági viszonyok miatt a gyermeknek a láb emelése és nyújtása folyamán is meg kell tartania az egyensúlyát. A bonyolultabb mozgássor végrehajtása a koncentráló és az egyensúlyozó képességét is nagymértékben fejleszti.

Billenő – egyensúlyozó kicsiknek, a segítségével könnyedén fejleszthető a reflex, egyensúlyérzék, tér-idő érzékelése, a helyes tartás, a megfelelő súlypontáthelyezés, a törzs és tartóizmok erősítése. Mindezt játék közben tudják elsajátítani és fejleszteni akár egyedül, akár társaságban, családdal, barátokkal.

 

Üdülési ajánlatokkal várják Önöket:

Békés megye

Békés megye a természet kincsestára, ahol határtalan vendégszeretettel fogadják az idelátogatókat. Fedezze fel értékeinket, a Körösök völgyének vízi világát, a falusi turizmus kínálta lehetőségeket; és látogassa meg termálfürdőinket is: Gyulán, Békéscsabán, Gyopárosfürdőn is ki lehet próbálni a természet eme kincsének jótékony hatásait. Ezerarcú megyénk rengeteg alternatívát kínál: folyóvizeiben lehet úszni, horgászni, a festői szépségű Körösök völgye pedig remek túrázási lehetőségeket rejt magában. Ez a térség az ország egyik leghíresebb horgászparadicsoma. A Körösök vidékének páratlan szépsége ámulatba ejti azt, aki egyszer már látta. Nem véletlen, hogy ide visszakívánkozik az ember, mert nem lehet betelni vele. Legyen a vendégünk, mártózzon meg az élményekben és vendégszeretetünkben!

 

Gyula

Az új családi élményfürdővel, az Aqua Palotával kibővített Gyulai Várfürdő európai színvonalú strand-, gyógy- és élményfürdővé vált.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont rendhagyó módon nem csak a főúri életformát, hanem a cselédség mindennapjait is bemutatja egyedülálló interaktív eszközök segítségével. De itt van még Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára, a Himnusz megzenésítőjének szülőháza, számos egyedi kiállítás, a Gyulai Várszínház, gyönyörű természeti környezet…

A finomságok kedvelőinek ajánljuk Magyarország második legrégebbi cukrászdáját, a Százévest, a hungarikum gyulai kolbászt és a zamatos gyulai pálinkákat, de fesztiválokat, programokat is egész évben talál Gyulán, a történelmi fürdővárosban!

 

 

Debrecen

Látogasson el Debrecen és Hortobágy standjára, ahol bemutatják a legjobb szálláslehetőségeket, a legérdekesebb látnivalókat és a legizgalmasabb programokat.

 

Eger térsége

Térségünk központi települése a barokk város Eger, ismert nemzeti emlékhelyével, az egri várral.

Csodálatos természeti környezetünkben számtalan egyedülálló kincsre bukkanhatnak.  Térségünkben rácsatlakozhatnak az Országos Kék Körre, bejárhatják a Bükkaljai Kő-utat, és a Mária-út zarándokai is felfedezhetik vidékünket. Szilvásváradon és Felsőtárkányban erdei vonatozással egészíthetik ki túraélményeiket.  

Településeink épített emlékei számos kiállítóhellyel büszkélkedhetnek, a falusi tájszobák, látogató központok, interaktív múzeumok, mint amilyen a Beatles Múzeum Egerben vagy a világörökség részévé nyilvánított matyó népművészetet bemutató Matyó Múzeum Mezőkövesden.  

Ezen a vidéken minden lazítani, gyógyulni vágyó vendég megtalálja a számára megfelelő összetételű gyógyvizet, az egész család pedig élményekkel teli napot tölthet el tíz fürdőnk egyikében.

Az egri történelmi borvidék borútján és a Bükkalján húzódó borút településein a családi méretű kézműves pincészetektől a nemzetközi díjakat nyert neves borászatokig nyitott kapukkal várják Önöket.

 

Kolping Hotel Spa & Family ResortTartalmas pihenés minden generációnak

A Hévíz és a Balaton szomszédságában fekvő, 450 férőhelyes szálloda 1996 óta az ország első családbarát szállodájaként lett ismert és elismert. Készülődéskor nem kell a fél háztartást becsomagolni: különleges családi apartmanok és bababarát kiegészítők várják vendégeinket! Tekerős gokart, kalandjátszótér, kötélpálya vagy trambulin? Bobóország játékbirodalma és az élményfürdő izgalmas programokkal egészíti ki a szabadtéri kalandokat. Miközben a gyerekek Bobóországban játszanak, a (nagy)szülők is kikapcsolódhatnak. Fedezzék fel újra a kettesben töltött idő szépségét, vagy próbálják ki a gyógy- és kényeztető szolgáltatásokat! Csendes fürdőnkben fény- és hangterápiával űzzük el a hétköznapok gondjait.

 

 

 

 

Hotel Kumánia***superior

A kisújszállási Hotel Kumánia***superiorban egyszerre üdülhet és felüdülhet. A Magyar Turizmus Minőségi díjas szálloda 30 szobával, ingyenes parkolással várja a vendégeket.  A zárt folyosón átsétálhatnak a gyógy- és strandfürdőbe, ahol a pihentető wellness részeként szauna-világ, masszázs, fényterápiás Caracalla-kád, halpedikűr, pedikűr, hét különböző hőmérsékletű medence, valamint óriáscsúszda várja a kalandra vagy a gyógyulni vágyókat.

A gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, degeneratív megbetegedések, ízületi és gerincbántalmak, sport és egyéb sérülések, balesetek utókezelésére, krónikus mozgásszervi gyulladásos megbetegedések kezelésére, rehabilitációra.

A Kumánia Kemping öt faházzal, lakókocsiállásokkal, sátorhelyekkel, közösségi térrel, mosási és főzési lehetőséggel rendelkezik.

 

Makó Hagymatikum Gyógyfürdő

A Makó Hagymatikum Gyógyfürdő, amelynek organikus épületegyüttese Makovecz Imre tervei alapján épült, jelenleg 18 medencével és exkluzív szauna

 

világgal rendelkezik. A legkisebbeket Hagymanó gyermekbirodalma várja, az idősebb, illetve gyógyulni vágyó vendégeket pedig egy országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező komplexum, ahol a makói gyógyvíz és marosi gyógyiszap páratlan kombinációja mellett fürdőorvosok segítik az egészségjavulást. Az ország egyik legnagyobb alapterületű szauna-parkjában gőzfürdő és nyolc különböző szauna várja a Makóra érkező Vendégeket. Szaunamestereink a hét minden napján szeánszokkal teszik különlegessé a méregtelenítési folyamatot. Ezen kívül májustól szeptemberig kültéri medencék és csúszdák is rendelkezésre állnak.

 

Külön sátor keretében mutatkozik be Önöknek az Emmanuel de Martonne utcában (Színház utca) Vásárosnamény önkormányzata.

Vásárosnamény

Vásárosnamény egy vendégszerető kisváros Magyarország ÉK-i részén, Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében, a Tisza, a Szamos és a Kraszna folyók találkozásánál. A város logója és szlogenje – „Vásárosnamény a Bereg szíve” – hűen tükrözi a város kulturális, gazdasági és földrajzi pozícióját a Beregben. Vásárosnamény igazi vonzerejét a vizek jelentik. A selymes homokfövenyű gergelyiugornyai tiszai szabadstrand turisták ezreit vonzza évente, de kedvelt kikötőhelye a vízitúrázóknak is. A Szilva Termál- és Wellnessfürdőben, valamint az Atlantika Vízividámparkban kipihenhetik fáradalmaikat. A kiépített töltéskoronán kerékpárral, tandemmel és segway-jel lehet bejárni a környéket, nyári estéken pedig jót lehet bulizni a parti szórakozóhelyeken