A borbarátok hivatalos koccanóhelye

A borbarátok hivatalos koccanóhelye

Úgy illene hogy lelkiismeretes újságíróként végigpróbáljam a Borudvar teljes kínálatát, ahhoz viszont jövőre húsznapos magyar napokat kellene szervezni. A teraszos-kiülős kocsmák szerény számbeli felhozatalát hivatott pótolni, nem kellett keresgélni a legjobb helyet és az embereket, előbb utóbb mindenki itt kötött ki. Régi barátok és  remek borok társaságában, olykor muzsikaszó kísérettel zárhattuk a napot a hangulatosan berendezett Fogoly utcában.

Nagyenyed, Krasznabéltek, Somló, Balatonfelvidék,Villány és Kolozsvár borpincészetei várták a betérőket. Előre hűtött borokkal, poharas és üveges kiszerelésben, ihattuk szódával vagy tisztán, szárazon vagy félédesen. Érdemes volt éjfél körül feltankolni, hogy a kunyhók bezárta után se kelljen továbbállni. A bormámoros esték mindig egy kis kostólóval indultak, hogy mindenki megtalálja az ízléshez és a hangulathoz leginkább illő italt. De hosszú beszélgetéseket lehetett folytatni az árusokkal, természetesen a borokról, és egy pár pohár után már mindenki szakértőnek mondhatta magát.

A tizenhárom házikó felhozatalát és a gourmet életérzést teljessé téve a roppant szórakozató névre keresztelt Sétáló Sajttálat is beszerezhettünk a Homoródalmási Kézműves Sajtok standjától.

Simó Helga