Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Intézet, Budapest

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Európa legnagyobb mezőgazdasági múzeuma, amely 120 éve fogadja a látogatókat. Múzeumunk Budapesten, a város szívében található. Épületét, az Alpár Ignác tervezte romantikus várkastélyt az erdélyi Vajdahunyad váráról nevezték el látogatói.

Múzeumunk egyedülállóan gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, amely reprezentálja a magyarországi mezőgazdaság több mint ezeréves történetét. Könyvtárainkban összesen több mint félmillió kötettel várjuk az olvasókat. A keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen egyedülálló élménygazdasággal, Lajosmizsén a Tanyamúzeum, Cecén pedig a tájház várja azokat, akik testközelből szeretnék megtapasztalni a magyar mezőgazdaság múltját és jelenét.

Új, szintén érdekes kiállításokkal és értékes műtárgyakkal várja látogatóit a tápiószelei Blaskovich Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum új filiáléja, az ország egyetlen, a háborúkat sértetlenül átvészelt kisnemesi kúria múzeuma.

Gyűjteményünkről, kiállításainkról, programjainkról és múzeumpedagógiai kínálatunkról honlapunkon tájékozódhat: www.mezogazdasagimuzeum.hu