Magyar Nemzeti Múzeum

ÉLETRE KEL A TÖRTÉNELM!

A Magyar Nemzeti Múzeum az ország első múzeuma, amely 3.5 millió műtárgyat őriz Kr.e. 350 000-től a 20. század diktatúráinak emblematikus tárgyaiig. Budapesten, a Múzeum körúton megtekinthetők a Kárpát-medence régészeti és történeti emlékei, mint a római kori Seuso-kincs, a magyar Koronázási Palást vagy Mátyás király arannyal hímzett trónkárpitja. A Nemzeti Múzeum ad otthont olyan tárgyaknak is, mint a Brózer-aranykehely, amelyet I. Rákóczi György ajándékozott a kolozsvári Farkas utcai templomnak, vagy Erzsébet királyné – Sissi – ruhadereka, amelyet élete utolsó napján viselt.

A Magyar Nemzeti Múzeum időutazásra hív kicsiket és nagyokat. Múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai minden korosztály számára emlékezetes élményt jelentő programokat kínálnak.

https://mnm.hu/

A Kolozsvári Magyar Napokon a Magyar Nemzeti Múzeum színes gyerekprogramokkal készül a 1848-as szabadságharchoz, a Mátyás király emlékévhez, valamint a Seuso-kincshez kötődően. Pénzverés, ruharekonstrukciók, kincskeresés és a történelem színfalai mögül előbújó személyek várják a kicsiket és a nagyokat a Farkas utcai sátornál.