MÁTYÁS ÉS BIRODALMA EX LIBRIS PÁLYÁZAT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezete közel egy hete indította el Mátyás és birodama Ex Libris pályázatát, amelynek célja Hunyadi Mátyás születésének 575. és királlyá választásának 560. évfordulója előtti tisztelgés. A Kolozsvári Magyar Napok alatt, szombaton, már díjazták az első pályázókat.

A pályázatok beküldési határideje november 25. A sokszorosított (grafikai vagy nyomdai) eljárással készített ex libris első pályázóit a Kolozsvári Magyar Napok alatt Mátyás és a humanizmus című kötettel díjazták, név szerint: Muncsa Dániel, Csibi Kinga, Varga András, Forró Bakó Ákos jelentkezőket.

A zsűrizés után az első három helyezet 300, 200 és 100 RON értékű pénznyereményben részesül. A díjazottakat írásban értesítik, a kiállítás és díjátadás 2018 december első felében kerül megrendezésre.

A pályamunkákat A4-es méretben kérik, kiállításra kész állapotban, vagy e-mail-ben nagy felbontásban a következő címekre: EMNT Demokráciaközpont, Kolozsvár, Főtér (Pta. Unirii) T1/5, 23. szám. E-mail cím: [email protected].