HARASZTI ÁDÁM PROJEKT dzsesszkoncert

A Haraszti Ádám Projekt 2015-ben alakult meg Londonban. Az együttes érdekessége, hogy egyetlen állandó tagja van, Haraszti Ádám, a többi tagok változhatnak egy-egy koncert erejéig, de zenéjüket változatlanul a dzsessz, soul és hiphop műfajok jellemzik leginkább. Első kislemezük 2016 jelent meg, és kizárólag saját számokat tartalmaz, amelyeket Magyarországon elsőként a szegedi dzsessznapokon mutattak be. Az együttes 2019-ben az NKA Hangfoglaló Programjának támogatottja, ennek köszönhetően május elején megjelenik első nagylemezük.
Az együttes jelenlegi tagjai: Deák Attila – gitár, Szabados-Tóth Bálint – zongora, szaxofon, Préda-Kovács Zsolt – szaxofon, klarinét, Turcsányi Áron – basszusgitár, Haraszti Ádám – dob.
Haraszti Ádám 2010–2012 között a kőbányai zeneiskolában tanult, 2013-tól pedig három éven át az Institute of Contemporary Music Performance-ban. 2016-ban diplomázott. A Haraszti Ádám Projekt mellett 2016 óta több magyarországi együttesben játszik. Turcsányi Ádám kezdetben zongorázott, és tíz évvel ezelőtt áttért a basszusgitárra. Dzsessz, funk és fusion zenét játszik, de más stílusokban is gazdag tapasztalattal rendelkezik. Több együttes tagja, mint például a Geometro, Exit music és Eklektik. Préda-Kovács Zsolt hangszeres, zeneszerző és tanár. Fő hangszere a klarinét, de szaxofonon is játszik. A Szegedi Egyetemen klarinét szakot végezett. Öt éven át tagja volt a Sheket együttesnek, mely számos dalt írt számára. Jelenleg fafúvós hangszereket tanít. Színházi zenét és filmzenét is komponál. Szabados-Tóth Bálint zenészcsaládból származik. A Szegedi Egyetemen klarinét szakot végzett. 2014 óta a Szegedi Filharmónia zenekarának tagja. Az 5309 dzsessztrió zongoristája, és a Geometro, a Lusta bítek és a Zeninjam együttesek szaxofonosa. Deák Attila 16 évesen kezdett el gitározni. Első együttese a Magyarországon jól ismert Volvox. 2000-ben a Szegedi Kortárs Balett számára írt zeneművet. 2002-ben a Suncity együttes tagjává válik, amellyel 2004-ben megnyerték az év legjobb új együttese címet. Több neves együttesben játszott, mint például a Copy Con, a Kelemen Kabát, a Szabó Balázs Bandája és a Gypo Circus. Jelenleg a Sardinelli és Adam Haraszti Project együttesek tagja.