Muzeul Maghiar al Jocurilor Olimpice şi Sporturilor, care funcţionează din anul 1963 ca muzeu cu prerogative naţionale de colectare, de la 1 iulie 2012 a devenit Direcţia Centrelor Sportive Naţionale.
Fiind singurul muzeu al sporturilor din ţară, cu competenţe depline, aria sa de colectare acoperă, în primul rând, teritoriul Ungariei, extinzându-se pe întregul mapamond în chestiuni ce privesc sportul maghiar.
Muzeul Maghiar al Jocurilor Olimpice şi Sporturilor deţine o colecţie de talie europeană, iar numărul exponatelor înregistrate depăşeşte 800.000, cuprinzând mai toate tipurile de documente şi obiecte, începând de la medalii de aur olimpice, trofee, fotografii şi documente de arhivă.
În ultimul sfert de veac, Muzeul Maghiar al Jocurilor Olimpice şi Sporturilor a organizat 200 de expoziţii, făcând astfel cunoscută istoria unor ramuri sportive, cum ar fi, de exemplu, atletismul, luptele greco-romane, canotajul, ciclismul, fotbalul, scrima şi turismul sportiv, dar şi expoziţii tematice, de anvergură, despre istoria cercetaşilor, istoria educaţiei fizice sau altele, cu titluri precum Femeile din sportul maghiar, Tezaurul Muzeului Sportului Maghiar, Melbourne ’56, Jews in Hungarian Sports (Tel-Aviv) etc.
Dintre prezenţele noastre cele mai de seamă, trebuie să evidenţiem Muzeul Olimpic din Lausanne, în anul 1995, cu expoziţia intitulată „Maghiari la Jocurile Olimpice”, urmată de evenimente asemănătoare, organizate la Sydney, Paris şi Singapore.
Expoziţiile noastre itinerante se bucură de mare succes atât în oraşele Bazinului Carpatic („Sportivi maghiari – maghiari sportivi”), cât şi în localităţile din ţară („Jocurile Olimpice şi educaţia”, „Jocuri sportive tradiţionale populare, tenisul în Ungaria”, „Uniunea Sportivă Maghiară din Învăţământul Superior – 100 de ani de la înfiinţare”, sau „Klebersberg, ministrul sporturilor”).
Printre expoziţiile cele mai de succes se numără evenimentul cu titlul „Omagiu campionilor!” – expoziţie foto, alcătuită din lucrări, care surprind momente din istoria Stadionului, realizate de către artistul fotograf Hemző Károly, organizată în colaborare cu Galeria Naţională.