2020.08.21 20:30 - 21:30
Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată din strada Mihail Kogălniceanu
Asociaţia Clujul Comoară

Concert susţinut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare

Dirijor: Novák István. Solişti: Tussai Erzsébet (flaut) şi Ince Róbert (clarinet). 

Orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” a început să activeze încă din 1970, în paralel cu orchestra simfonică a instituţiei. În cei 50 de ani de activitate artistică, a susţinut numeroase concerte reprezentând oraşul. În 1990, la iniţiativa regretatului violonist concertist Rudolf Fátyol, solist al filarmonicii sătmărene, s-a format Camerata Consonantia.

În decursul anilor, pe lângă concertele susţinute în municipiul Satu Mare şi în oraşele judeţului Satu Mare, formaţia de cameră a avut turnee în Italia, Austria, Ungaria şi Germania. Intensa activitate artistică a orchestrei de cameră se reflectă în concertele de înalt nivel din România şi din întreaga lume. Orchestra a participat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de prestigiu.

Ansamblul cu o experienţă artistică însumează o serie de activităţi prestigioase, dobândite prin multe ore de repetiţii, prin înregistrări şi concerte memorabile. În 2019, orchestra de cameră s-a lărgit cu noi membri, din dorinţa de a aduce în atenţia publicului sătmărean, şi nu numai, muzica de cameră calitativă. Pasiunea pentru muzica de cameră a membrilor orchestrei a făcut să se abordeze un repertoriu foarte diversificat, cu muzică din toate genurile, care satisface şi cele mai exigente gusturi în materie.

Program:
J.S. Bach – Brandenburg Concerto No.3 prima parte
A. Corelli – Sarabande, Gigue, Badinerie
W.A. Mozart – Divertimento in D major
P. Bottesini – Andante şi variaţii
E. Elgar – Serenada
E. Grieg – Holberg Suite
Prelude (Allegro vivace)