Arcadia vonósnégyes hangversenye

Műsoron

Luigi Boccherini – c-moll vonósnégyes Op. 2. No. 1. G. 159

Farkas Ödön – c-moll vonósnégyes No. 1.

Az Arcadia Vonósnégyes

A 8. Oszakai Nemzetközi Kamarazene-verseny (2014), a Wigmore Hall Londoni Nemzetközi Vonósnégyes verseny (2012), a 10. Almere-i Nemzetközi Kamarazene-verseny (2011), valamint a Hamburgi Nemzetközi Kamarazene-verseny (2009) győzteseként az Arcadia Vonósnégyes néhány esztendő alatt nemzedéke egyik legünnepeltebb vonósnégyesévé nőtte ki magát.

Bár a vonósnégyes csak 2006-ban alakult, amikor tagjai a Gheorghe Dima Zeneművészeti Akadémia hallgatói voltak, már világ minden táján fellépett, például a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a heidelbergi George Enescu Fesztiválon, Párizsban a Cité International des Arts elnevezésű művészeti alapítvány székhelyén és a Salle Gaveau hangversenyteremben, a frankfurti Alte Operben, a montreali Pollack Hallban, a Concertgebouwban Amsterdamban, a Wigmore Hallban, a lengyelországi Q’arto Mondi Fesztiválon, a Mecklenburg-Elő-Pomerániai Fesztiválon, a németországi Kammermusiktage Mettlach, valamint a hollandiai Zeist Music Days elnevezésű fesztiválon, továbbá Pekingben, Tel-Avivban, Portugáliában, sőt turnézott az Egyesült Királyságban és Japánban is.

Jelenleg, igen magas művészeti színvonalú és általános megbecsülésnek örvendő előadásainak köszönhetően az Arcadia a világ egyik legkeresettebb kamarazenei együttese, s ezzel Románia kedvező arculatát is építi világszerte.

Az Arcadia vonósnégyes lenyűgöző diszkográfiával rendelkezik, amely olyan zeneszerzők műveit tartalmazza, mint Haydn, Mendelssohn, Brahms és Janáček. 2018-ban a neves Chandos Records kiadóház gondozásában új lemezük jelent meg, amelyben Bartók összes vonósnégyesét adják elő, valamint készülőben van Weinberg mind a tizenhét vonósnégyesének felvétele is. Lemezeikről neves szaklapok írtak, akik munkájukat a legnagyobb elismeréssel méltatták.

Megosztás:

Dátum

2021. aug. 18.

Időpont

6:00 pm - 7:00 pm

Helyszín

Redut / Erdélyi Néprajzi Múzeum - Unió u. 21. sz.
Strada Memorandumului 21, Cluj-Napoca
Kategória

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

További szervezők

KMN Egyesület

Leave a Reply