Az eltűnt és megtalált idő nyomában. Relaxációs és szimbólumterápiás előadások

Tisztelgő kötet Szőnyi Magda nyolcvanadik születésnapjára, Kolozsvár 2020. A könyvet bemutatják: Osváth Enikő, Forró Ágnes és Hegyi Johanna.

Májusban jelent  meg szakembereket és nem szakembereket egyaránt érintő pszichoterápiás szakkönyv. Kárpát-medencei kiadvány, Magyarországon kidolgozott pszichoterápiás iskoláról van szó, amely Felvidéken (Kassa) és Erdélyben (Marosvásárhely, Kolozsvár, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós) működő pszichoterápiás műhelyen elhangzott előadások anyagát öleli fel. A módszer elnevezésében benne van a szimbólum, módszerünk nem a szimbólumok szimbólumtárakban leírt értelmezéseivel foglalkozik, hanem a szimbolizációs műveletekkel, azzal ahogyan egy kép, vagy tárgy létünket kiteljesítő szimbólummá válik.

Egy idézet a kötetből: 

„A képgyökerű kifejezéseket körbejárva megkerülhetetlen fogalomról, sőt életelvről van szó, hiszen, ha nem képződünk, képtelenné válunk, s képtelenül tehetetlenek leszünk.

Képességei felhasználása nélkül lehet valaki tanult, de nem okul belőle, vagy valaki sok tanulás ellenére is képtelen megoldást találni. Ha visszatekintünk a kiindulásul vett „kép és képes” jelentéshalmazra, a lélekkel foglalkozó tudományoknak át kell küzdeniük magukat sok-sok elszáradt elmélet bozótján, hogy a lét közepében szunnyadó Szépséghez, Csipkerózsikához elérjenek és 100 éves álmából felébresszék. Biztató legyen számunkra, hogy e királyfiúi csók eredményeként egyszerre a környezetben is minden életre kel.”

 

A kötet címe: Az eltűnt és megtalált idő nyomában. Relaxációs és szimbólumterápiás előadások.

Tisztelgő kötet Szőnyi Magda nyolcvanadik születésnapjára – Kolozsvár 2020.

A kötet megrendelője a Kárpátmedence Országainak Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületeinek Fóruma (KORSZEF).

Kiadó: KORSZEF (Kárpát-medencei Országok Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületeinek Fóruma)

A könyv főszerkesztője: Hegyi Johanna, 

Szerkesztők: Osváth Enikő Éva, Dr. Szöts Attila.

Megosztás:

Dátum

2021. aug. 21.

Időpont

11:00 am - 12:00 pm

Helyszín

Református Kollégium udvara
Kategória

Főszervező

Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

Leave a Reply