Magyar nóta határok nélkül

A zenekar:

Ifj. Berki Béla és zenekara Budapestről:

ifj. Berki Béla – prímás

Csanya Tibor – brácsa

Bangó István – cimbalom

Lázár Gyula – nagybőgő

Lukács Csaba – klarinét

 

Énekes fellépők:

Koós Éva (Marosvásárhely)

Vígh Ibolya (Kolozsvár)

Buta Árpád (Marosvásárhely)

 

A zenekar fellépő művészei mind klasszikus zenét tanultak, a Duna Televízió Jó ebédhez szól a nóta című műsor zenekarának, illetve a budapesti Gellért szálló állandó zenekarának tagjai.

Szeptember 10-én, a pápa budapesti látogatásán játszanak a bazilikában a pápa kérésére.

Koós Éva marosvásárhelyi magyar nóta-énekművész örökifjú, egyéni stílusa, bája elvarázsolja a közönséget. A nótát közvetítő média állandó szereplője, 2018-ban életműdíjban részesült, amit a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Országos Egyesülete adott át.

Vígh Ibolya Kolozsváron született, itt végezte tanulmányait zongora és ének szakon. A kolozsvári Magyar Opera magánénekese, fellépett már számos belföldi és külföldi színpadon. Maneszes Mártonnal együtt három lemezük jelent meg, céljuk a magyar nóta és operett szeretetét, ápolását átadni az utókornak.

Buta Árpád Marosvásárhelyen született, tanulmányait a marosvásárhelyi művészeti líceumban zongora szakon, majd a kolozsvári Gheorghe Dima zenekonzervatóriumban ének szakon végezte. Jelenleg szülővárosában a Színművészeti Egyetem tanáraként fejti ki tevékenységét, valamint a marosvásárhelyi Rádió munkatársaként ápolja és védelmezi a magyar nóta sorsát, jövőjét.

Megosztás:

Dátum

2021. aug. 20.

Időpont

6:00 pm - 7:30 pm

Helyszín

Főtér
Piața Unirii, Cluj-Napoca
Kategória

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

További szervezők

KMN Egyesület

Leave a Reply